Спас Мавров: „Българският народ е като родители на цялото човечество“

Водеща! Spas Mavrov: „Blgarskiyat narod е kato roditеli na tsyaloto chovеchеstvo“
Спас Мавров

По време на третото издание на фестивала „Здравей, Здраве!“, чиято кауза е популяризиране на здравословния начин на живот във всички негови аспекти - физическо, емоционално, ментално и духовно здраве – който се проведе преди седмица в Габрово, Спас Мавров представи своята лекция „Българите и митът за Леда и Лебеда“

За това какво е провокирало известния езотерист да говори точно за Леда и Лебеда, защо българите нямат самочувствие, ще успее ли нашият народ да тръгне напред и какво привлича Спас Мавров да участва във фестивалите „Здравей, Здраве!“, е разговорът с него.   


- Г-н Мавров, разкажете за читателите на вестника какво Ви провокира да представите именно в Габрово мита за Леда и Лебеда?

- Този мит е свързан с нашите траки, който както всичко, свързано с тракийската култура се води за гръцки, което не е вярно. Няма елинска култура, няма елински език, няма елински фолклор, нито елинско битие. Митът за Леда и Лебеда е уникално знание за генетиката на нашия тракийски народ, като част от общия български народ. Нашият български народ е съставен от две структури – траки и българи, от които едните се занимават с генетичните еволюционни цикли на нашия народ. А другите се занимават приоритетно с духовните, когато генетиката вече е готова. Както казва Христос, когато имаме ново вино стари мяхове не стават, трябва да се променят, така и траките се занимават с това. Митът за Леда и Лебеда е един от най-уникалните, който се отнася и знанието се експлоатира главно от жреците на съзвездие „Лебед“, с което контактуват траките. Целият този мит, който е полов, но не е приоритетен, както се посочват от интерпретаторите главно сексуални сцени. Тук става въпрос за обмяна на генетика между йерархията на съзвездие Лебед и тракийското племе Одриси, където жреческата култова практика позволява да се направи съответната контактност с това съзвездие и да се извършват определени енергийни еволюционни нива на развитие в тракийския народ, на българския народ и оттам на цялото човечество. Аз и друг път съм казвал – траките са 64 духовно племенни структури, които имат за цел да реализират по духовен сакрален път контакти с 64 йерархични съзвездия в нашата Вселена, които са пряко свързани с еволюцията на човешкия род на тази земя. А Леда и Лебеда е едно от тях.     

- Кога направихте това свое откритие?

- Откакто се занимавам с езотерика. Знам го от много години, но не можех да намеря центъра, където се развива този проблем.| Защото одриското царство е много голямо. Одриската духовна култура, жреческата, вътрешно е много разнообразна и едва когато на Голяма Косматка край Казанлък откриха шлема, който въобще не е боен, откриха и Лебеда, който ражда човешка глава, разбрах къде е този център. Оттогава, когато ми остава време, защото се занимавам и с тангризъм основно, продължавам да изследвам в тази посока. Тоест, занимавам се и с втората част на еволюционното ниво на нашия български народ, която е в условия да подпомогне физическото и духовно развитие на цялата планета. На всички хора – независимо от раса, пол и т.н.

- Въпреки древния си произход днешният българин няма самочувствие, защо?

- И друг път съм казвал, че в едно село, в една организация, в едно общество най-привилигированите хора са кмета, попа, жреца и учителя. И в същото време те са и най-атакуваните, най-страдащите хора, защото и за добро, и за зло ние отиваме при тях. Българският народ е фундамента на еволюцията на пета коренна раса – бялата раса, която е поставил българският народ чрез своите две структури – траки и българи. Този фундамент трябва да изнесе еволюционните структури напред. Той трябва да организира така самия себе си, че да може да удовлетвори потребностите на цялото човечество. Българският народ в случая – без да изпадаме в народностна еуфория и без да се превъзнасяме - е като родителите на цялото човечество специално на пета коренна раса. То трябва да изнесе всичко, което неговите деца имат. И така ние сме поставени в тази ситуация. Не само радостта от това, че имаме деца, но и да ги отгледаме, да ги възпитаме както трябва. Разбира се, срещу нашия народ се работи усилено. Срещу нашия народ деструктивно се работи от хилядолетия, определени среди от световен мащаб имат за цел унищожението, което почти се осъществява, но то е един бумеранг, който самите те не си дават сметка как смело хвърлят в пространството и забравят, че когато се върне той, няма да могат да го уловят, няма да могат да го елиминират.

- Вие категорично считате, че българите, българската държава ще оцелеят във времето?

- Докато изтече тази и още две коренни раси – шеста и седма, българският народ, етносът траки и етноса българи в конгломерата си на народ, занимавайки се с духовната и физическа еволюция на човешкия организъм, не могат да бъдат унищожени. Трудно, със страдание, с мъка, но накрая бумеранга се връща и този, който го е хвърлил си получава удара в главата сам.

- Казвате, че ще дойде времето когато българският народ ще бъде най-силната и водещата нация в света?

- Разбира се, трябва да сме наясно какво разбираме под това да сме силни. Най-слабият човек на нашата планета се казваше Исус Христос, защото той не вдигна ръка и не наплю никой. А има ли по-силен от него в духовно отношение?! Няма. Нашият народ е многострадален. Нашият народ е наистина физически и психически непрекъснато тормозен, но това нито ще го убие, нито ще го съсипе. Само ще го направи по-силен.

- Тоест, Вие считате, че в исторически план всички беди, които са се стоварвали върху нашата земя са били именно за уякчяване, за заякване на нашия народ.

- Те са били програмирани за унищожение, но в същото време само са ни закалявали. Не могат да ни унищожат. Това е база на еволюционното ни развитие след пета, и шеста, и седма коренна раса. Така че, няма унищожение.

- Вие сте редовен участник във фестивалите „Здравей, Здраве!“, какво Ви привлича в тях?

- Участвам не само в Габрово, но и в Казанлък на фестивалите „Здравей, Здраве!“. И ме привличат две неща. Първото е, че тук се срещат хора с насочено духовно и душевно мислене, които не са безумно материални и които не са изключили своя духовен живот от възможностите на нашето съществуване. А искат да го възродят и засилят. И второ, тук се среща вече и много опредметена духовност, ако мога така да се изразя. Тоест, ние вече минираме продукция от книгите, до една есенция, до един шоколад, ако искате. От книгите, до онова, което можем да консумираме с едно предварително замислено и програмирано здравословно хранене. Като започнем от здравословното хранене, преминем през енергийното влияние, което може да бъде направена с някои символи, с лекциите, чрез които хората отварят духовните си канали и ни обръщат внимание върху темите, за които ние трудно бихме се усетили сами.

- Всъщност какво става на този фестивал?

- На този фестивал се получава физическо и психическо състояние на пълен обмен на всеки, който е добронамерен и отворен към него. Тези срещи са чудесни. Хората вече се познават, виждат се, информираме се къде какво има, за какво е то и как можем да го ползваме.  

   

 

 


Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Здраве

Към началото