Скандалът в щангите ще удари незаслужено клубовете според треньора Румен Янчев

Топ новина! <p>Поредният допинг скандал с националния отбор по вдигане на тежести
Скандалът в щангите ще удари н

Поредният допинг скандал с националния отбор по вдигане на тежести силно притеснява треньора на габровските тежкоатлети Румен Янчев.

Радостта от доброто представяне на състезателите му в държавното лично-отборно първенство е премесена със сериозна тревога за бъдещето на спорта в местен и национален план. Малко след края на първенството в Сливен дойде новината, че 11 състезатели от националните отбори, които също вдигаха в ДЛОП, са с положителни допинг проби. Министърът на спорта Красен Кралев вече заяви, че спира финансирането на Федерацията по вдигане на тежести до изясняване на случая и това силно смущава Янчев, тъй като, според него, вината незаслужено ще понесат работещите клубове в страната.
„След всеки допинг скандал виновниците се дръпват встрани и страдат клубовете. Щангист не се прави от днес за утре. Ти си свършил някаква работа, отсял си децата, оставил си перспективните, на които си дал средствата, получени от Министерството, във вид на екипировка, време, нерви и т. н. И в момента, в който трябва да береш плодовете, се оказва, че федерацията се е прецакала и ти няма какво да правиш. Най-пострадали ще бъдат децата. Аз искам да се обърна към обществеността и да кажа на хората да не се заблуждават. В щангите се работи на чисто и случаят, който е сега с националния отбор, е или плод на немарливост, или злоумишлено действие.
Надявам се Красен Кралев като бивш спортист да отдели вината федерация - клубове. Трябва да му обясним, че има перспективни състезатели, с които трябва да бъде работено, да се изчистят „кухите“ клубове във федерацията, които не водят подготовка, и ако трябва, с по-малко финансиране, но да запазим хубавите деца, които ги имаме в момента. Притеснявам се много, че всички ще пострадаме, независимо от вината. Виновните вероятно ще бъдат наказани, но и невинните - също“, сподели треньорът на СКВТ „Михаил Петров“.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Щанги

Към началото