СК „Некст“ с 12 отличия от Държавното по таекуон-до ITF

SK--Nеkstt-s-12-otlichiia-ot-Darzhavnoto-po-taеkuon-do-ITF
Спас Мавров

12 медала завоюваха представителите на местния клуб „Некст“ на Държавното първенство по таекуон-до ITF в дисциплините „Форма“, „Спаринг“, „Самозащита“, „Силов тест“ и „Специална техника“.

 Шампионатът се проведе в Благоевград, с участието на над 350 състезатели от 21 клуба в страната.
Треньорът Ивайло Аврамов заведе в зала „Скаптопара“ 20 свои възпитаници. При момчетата на възраст 8-10 години на „Форма“ Александър Ангелов спечели бронз.
Сериозен успех беше постигнат във възрастовата група на 11-13 годишните. В дисциплината „Форма“ Валентин Петров за втора поредна година стана шампион, а второ и трето място заеха съотборниците му Мирослав Петров и Ясер Абулибде. На „Спаринг“ Николай Златев завоюва сребро. При момичетата Мелиса Салим спечели златото на „Спаринг“ и трето място на „Форма“, с бронз се окичи и Янислава Иванова.
Злато на „Форма“ донесе и Грета Петкова още при дебюта си на Държавно първенство, а Радослава Дичкова се класира трета.
В състезанието при жените Александра Ивайлова стана вицешампион на „Спаринг“ и „Форма“.
Първенството в Благоевград беше определящо за селектирането на националния отбор, който ще представи страната ни на Европейското първенство в Римини, Италия, в началото на месец април и Световното първенство през август в Пловдив. Правото да облекат екипа на България си извоюваха Валентин Петров, Мелиса Салим и Грета Петкова, а Николай Златев и Александра Ивайлова са първи резерви.
Очаква се поканата от страна на Българската федерация по таекуон-до ITF.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни