СК “Надежда“ с два сребърни медала и един бронзов от ЕП по киокушин в Самоков

Топ новина! <p>Отново международни отличия за габровския киокушин. Състезателите на клуб „Надежда“
СК “Надежда“ с два сребърни ме

Отново международни отличия за габровския киокушин. Състезателите на клуб „Надежда“ завоюваха два сребърни и един бронзов медал от проведеното в Самоков Европейско първенство за деца, юноши, мъже и жени, в което участваха състезатели от вси

Уменията си в „Арена Самоков“ демонстрираха повече от 300 бойци от над 15 държави. СК „Надежда“ (Габрово) имаше петима състезатели, одобрени за участие в Европейското първенство, които се представиха отлично.


В категория до 45 килограма при девойките на възраст 14-15 години Валерия Лозанова стана вицеевропейски шампион. Възпитаничката на треньорите Йонко Иванов и Красимир Илиев стартира участието си в турнира с ипон над състезателка от Турция (Domdu Camaci), а на полуфинала се наложи с вазари над представителката на силната руска школа Алиса Зеленина. В мача за златото чаровната Валерия срещна другата руска представителка в категорията - Юлия Сухорукова. Двубоят беше оспорван и приключи без победител в редовното време. В продълженията съдиите дадоха предпочитанията си на Сухорукова и й присъдиха победата с 3:1 гласа.
Сребро извоюва и Анна Бондарева в категория над 50 килограма при момичетата на възраст 13-14 години. По пътя си към финала Анна отстрани последователно състезателки от Гърция, Русия и Турция. В двубоя за шампионската титла Бондарева направи оспорвана среща с другата представителка на Русия, но в крайна сметка реферите присъдиха победата на съперничката й.
В същата категория Лора Савова спечели много трудна победа срещу представителка на Турция, притежателка на 1-ви Дан, но не можа да се възстанови за следващата среща и отпадна от бъдещата шампионка.
В надпреварата при момчетата на възраст 12-13 години, категория до 55 килограма, Алекс Вълев спечели бронз. Той победи съперник от Гърция и друг български състезател, а в битката за място на финала отстъпи на руснак, който впоследствие триумфира и в категорията.
В категория до 50 килограма при 14-15-годишните Симона Иванова направи силна среща, но бе предупредена два пъти официално за директен удар с крак към главата (който по принцип е разрешен) и това доведе до загубата й.
Следващото изпитание на бойците от Българската карате киокушин федерация е Световното първенство за подрастващи в Русия. То ще се проведе от 19 до 22 декември и в него СК „Надежда” ще бъде представен от вицеевропейската шампионка Валерия Лозанова.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни