СК “Надежда” откри сезона с 9 медала

Топ новина! <p>Добро представяне направиха каратеките на габровския клуб по киокушин „Надежда“
СК “Надежда” откри сезона с 9

Добро представяне направиха каратеките на габровския клуб по киокушин „Надежда“ в първото състезание за сезона - 25-то издание на надпреварата за Купа „Верея“ в Стара Загора. Най-старият карате турнир в България събра 124 състез

СК „Надежда” участва с 16 бойци, подготвени от треньорите Йонко Иванов и Красимир Илиев, които извоюваха три златни, три сребърни и три бронзови отличия.
Валерия Лозанова се представи много добре при девойките младша възраст, в категория до 45 килограма, и завоюва първо място, като за отбелязване е факта, че това бе 15-то й златно отличие от турнира по карате киокушин. Първо място извоюва и Магдалена Хаджиникифорова при девойките старша възраст, в категория над 60 килограма, която се наложи в много оспорван финал, след продължение. В категория до 45 килограма при младшата възраст Симона Иванова зае второ място. Със сребро се окичи и Стефан Тодоров, който участва при младежите, в категория до 72 килограма. Стефан направи един добър финал, който не беше решен в редовното време и изиграните две продължения. В крайна сметка съдиите предпочетоха да дадат победата на многократния европейски и национален шампион Андрей Андреев от Бургас. 
При юношите старша възраст, в категория над 75 килограма, Йоан Ямалиев се класира трети. Той също се представи много добре и спечели две срещи, но в третата допусна малка тактическа грешка, която му коства участие в мача за златото.
Много силно беше представянето на СК „Надежда“ и в дисциплината „шинкен-шобу”, при която са позволени и удари с ръце и лакти в главата, захвати, сграбчване и техники за отказване на опонента. В категория до 65 килограма при мъжете габровският клуб постигна троен успех. Златото извоюва Искрен Иванов, който се наложи на финала над съотборника си Борислав Димитров, а третото място зае друг състезател на „Надежда“ - Начо Начев. Още един медал на клуба от същата дисциплина донесе Александър Велинов. Той се пребори за бронза в категория до 80 килограма.
Следващото изпитание за бойците на СК „Надежда“ ще бъде в края на месеца в Нови пазар. Там ще се проведе надпреварата за Купа „Ояма“ за деца до 8, 10, 12 и 14 години и мъже (без национали). В този турнир клубът планира да участва с повече от 40 състезатели.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни