Силният отбор на ГЕРБ в област Габрово – изцяло местни кандидати и доказани професионалисти

07-Gabrovo_GERB_Poster-2022_v02-page-001.jpg
07-Gabrovo_GERB_Poster-2022_v02-page-001.jpg
Кандидатите на ГЕРБ в област Габрово са уважавани от съгражданите си личности, доказани професионалисти в сферите, в които се реализират, и ангажирани общественици. И най-важното – всички те са местни хора.  

1. Томислав Дончев
Вицепремиер, евродепутат, министър, народен представител, кмет, човекът, на когото Габрово и страната дължат реалната възможност за възползване от средствата от Европейския съюз.
Човекът, способен да се справя с предизвикателства – от тези в планината до предизвикателствата в политиката. Човекът, справил се с най-голямото предизвикателство в политиката – да остане здраво стъпил на земята, да постига и успява повече за другите, отколкото за себе си, да израства, без да взема, а да дава. Човекът с морал в политиката.
Завършва ПМГ „Акад. Иван Гюзелев” в Габрово. Придобива магистърска степен „Стопанско управление“ и магистърска степен специалност „Философия“ с втора специалност „Журналистика“, както и допълнителни квалификации в сферата на политическите науки, консултирането, бизнес менторинг, финансиране на малки и средни предприятия.
Томислав Дончев има повече от 10 години опит в подготовката и управлението на европейски проекти в сферите на регионалното и икономическо развитие, образованието и социалната сфера.
Вицепремиер в две правителства, в периода 2014-2021 г., евродепутат през 2014 г., народен представител в няколко народни събрания, министър по управление на средствата от ЕС през периода 2010-2013 г., кмет на Габрово от 2007 до 2010 г. Има журналистически и преподавателски опит. Томислав Дончев е заместник-председател на ПП ГЕРБ.

2. Невена Минева
Заместник-кмет на Община Габрово, областен управител на Област Габрово в продължение на 4 години, юрист по образование, майка на две деца – Невена Минева доказа, че с присъщата є съпричастност и отдаденост, и придобитите от професионалното ѝ развитие категоричност, отговорност и справедливост успешно работи за обществени каузи.
Придобива магистърска степен по Право във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”. Средно образование завършва в Национална Априловска гимназия, специалност „Философия, социология, право”. Притежава допълнителни квалификации към Института за политика – Обучение на политически лидери. Владее английски и руски език.
Невена Минева започва кариерата си като адвокат на свободна практика към Габровската адвокатска колегия, оказваща експертна правна помощ в различните клонове на правото. Впоследствие работи 12 години като дознател в Севлиево. Преди да заеме поста на областен управител, работи като директор на Дирекция „Хуманитарни и социални дейности” в Община Севлиево.
Невена Минева беше народен представител в 45-ото НС.
Член на Националния изпълнителен съвет на Жени ГЕРБ.

3. Д-р Мирослав Стоянов
Д-р Мирослав Стоянов – признат и уважаван лекар в областта на кардиологията. От 27 години практикува като лекар, кардиолог от 18 години, от 13 години и инвазивен кардиолог в МБАЛ „Д-р Тота Венкова” – Габрово. В продължение на 11 години д-р Стоянов е бил началник на отделението по кардиология в габровската болница.
Завършва ВМИ – Стара Загора с квалификация лекар, УНСС – София, специалност „Здравен мениджмънт”, „Вътрешни болести” във ВМИ – Плевен, ултразвукова съдова диагностика в Медицински университет – София, специалност „Кардиология” в Медицински университет – София, Трансторакална ехокардиография в Медицински университет – Плевен, Инвазивна кардиология в Медицински университет – София и OLV Hospital – Аалст, Белгия. Средно образование завършва в ПМГ „Акад. Иван Гюзелев” – Габрово.
Уважаван лекар, д-р Стоянов е общински съветник, ангажиран с развитието на Габрово.
Женен, с три деца.

4. Деница Вачкова
Икономист по образование, социален работник по призвание – Деница Вачкова от години е избрала да помага на хората в нужда. Завършва средно образование в ПГИ „Рачо Стоянов“ в родния си град Дряново и висше образование – в СА „Д. А. Ценов“ - Свищов. Повече от 20 години работи в Дирекция „Социално подпомагане“ на различни позиции и в различните сектори. Казва, че въпреки икономическите си познания, винаги е искала да работи в социалната сфера. Да помага и подкрепя хората е това, което й носи удовлетворение. В периода 2015–2019 година Деница Вачкова е заместник-кмет на Община Дряново с ресор „Социални дейности, здравеопазване, спорт, туризъм и селско стопанство“. Към момента заема длъжността началник отдел „Социални дейности и здравеопазване“ в Община Габрово.
Омъжена, с една дъщеря.

5. Константин Брънеков
Константин Брънеков е млад и успяващ архитект. Завършва „Архитектура“ във ВСУ „Любен Каравелов” - София. Има множество допълнителни специализации и участия в международни академии и конкурси по специалността си. Управлява собствена фирма за проектиране и дизайн на сгради и съоръжения, която реализира проекти в много населени места на територията на страната.
Константин Брънеков е общински съветник от ГЕРБ през мандат 2015-2019 г. и от 2019 г. досега. По негова инициатива в Трявна се провежда архитектурен пленер с участието на студенти по архитектура от цялата страна, които в рамките на седмица разработват и предлагат на вниманието на тревненската общественост различни архитектурни решения за централна градска част на Трявна.
Женен, с едно дете.

6. Атанас Атанасов
Атанас Атанасов е от Севлиево, икономист по образование, завършил „Икономика на туризма”.
Работи в голяма севлиевска компания като инженер по производствена ефективност и като 5S lean координатор. През годините назад се е реализирал като производствен управител в севлиевска фирма. Шест години е работил и като технолог по поддръжка и профилактика на хемодиализни апарати в МБАЛ „Д-р Стойчо Христов” ЕООД. Владее английски език.
Семеен, има една дъщеря.

7. Марияна Атанасова
Марияна Атанасова е кметски наместник на Баланите 15 години, през които жителите на населените места я избират да бъде тяхна опора, а тя е избрала да помага на хората в тежкия планински район. Марияна Атанасова е и главен експерт в Отдел „Стопанска дейност и жилищна политика” в Община Габрово. Има 17 години опит като помощник детски възпитател. Марияна Атанасова завършва средно образование в Национална Априловска гимназия, висше – в Технически университет – Габрово, специалност „Компютърни системи и технологии“. Притежава Удостоверение от Институт по публична администрация за завършен курс по Стратегическо управление и разработване на публични политики, сертификат по Подобряване на капацитета на кметовете на кметства и кметски наместници, както и за Подобряване на общинските услуги. Омъжена, с две дъщери.

8. Веселин Данчев
Веселин Данчев е общински съветник, инженер по образование, предприемач.
Завършва висше образование в Технически университет - Габрово, специалност „Индустриален мениджмънт” и магистратура „Мениджмънт на индустриалното предприятие”. Средното си образование придобива в ПТГ „Д-р Никола Василиади” в Габрово.
Развива собствена дейност в качеството си на собственик и управител на фирма в областта на производството на мебели. В годините назад е работил като управител на фирма, специализирана в производството на слънчогледово олио.
Веселин Данчев се реализира и като десен политик и местен лидер на СДС.
Женен, с две деца.

Текстът е предоставен от предизборния щаб на ГЕРБ и се публикува съгласно договор за отразяване на предизборна кампания в изборите на 2 октомври 2022 г.
Купуването и продаването на гласове е престъпление

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Избори

Към началото