Шесто място за Теодор Кабакчиев първия кръг от Световния шампионат

Топ новина! Sled-pustinyata-krai-M-rtvo-more-Teo-sche-se-prehv-rli-k-m-sr-bskite-planini
След пустинята край Мъртво море Тео ще се прехвърли към сръбските планини
Теодор Кабакчиев (Еконт, Хускварна) записа най-доброто си класиране до момента в Световния шампионат по хард ендуро на Международната федерация по мотоциклетизъм (FIM).

Габровският супер талант завърши шести в първия кръг от първенството за 2022 година, проведен в Израел. Надпреварата, която събра най-добрите пилоти на планетата в тази разновидност на мотоциклетния спорт, носеше името „Минус 400“ поради факта, че се проведе около Мъртво море в сърцето на пустинята, на 430 m под морското равнище.
„Минус 200“ включваше три старта. Квалификационна надпревара по 14-километрово трасе в първия ден и финал във формат за Супер Ендуро, 3-часов пролог по 18-километрово пустинно трасе в планините около Мъртво море във втория ден и същинското състезание от „Минус 400“. Стартът му беше в град Арад от стара самолетна писта на 600 метра височина, а финалът - на Мъртво море, на 400 метра под морското равнище. 75-километрово каране, в което трасето става все по-трудно и по-трудно с приближаването към финала. Всичко това при изключително горещо време и температура около 40 градуса.
Теодор зае 8-мо място в Супер Ендуро надпреварата в първия ден, а в пролога остана 10-ти. Това му отреди и 10-та стартова позиция в последния ден. Българският шампион обаче се представи чудесно в основното състезание и успя да „прескочи“ четирима пилоти, завършвайки на крайното шесто място. То му донесе и първите 10 точки за сезона.
„Шесто място в Израел! Това е най-доброто ми класиране в Световния шампионат до момента. Въпреки страданията в първите два дни, съумях да наваксам в последния. Беше доста трудно състезание, изключително горещо време и трудни секции, особено с приближаването към финала. Доволен съм от карането си и вярвам, че ще продължа да го подобрявам. Благодаря на моя отбор „Еконт“ за невероятната подкрепа, на всички българи, на моя баща Смилен Кабакчиев, който беше до мен и на „Shock Suspension“, за това че ми дадоха точната промяна в настройките за последния ден. Българите можем!", написа в профила си след състезанието Теодор.
Победата в „Минус 400“ извоюва заводският пилот на „Шерко“ Марио Роман (Испания), който стартира четвърти, но успя да излезе начело в последната част на състезанието и да грабне 20-те точки. Актуалният световен шампион, пилотът на „Хускварна“ - Били Болт (Великобритания), завърши втори с изоставане от 7 минути (17т.), а ветеранът Греъм Джарвис (Хускварна, Великобритания) се пребори за бронзовата позиция (15т.). Четвърти и пети се наредиха Алфредо Гомес (Гас Гас, Испания, 13т.) и Уейд Янг (Шерко, Южна Африка, 11т.).
След екстремната жега и пустинните изпитания край Мъртво море, Световният шампионат се насочва към сръбските планини с „Xross Хард Ендуро“, което ще се проведе от 18-ти до 21-ви май.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Моторни

Към началото