Седмо място за Тедо Кабакчиев в крайното класиране на Световното

Топ новина! Sеdmo-mmasto-za-Tеdo-Kabakchiеv-v-kraanoto-klasiranе-na-Svеtovnoto
SUPERENDURO.jpg
Шампионът на България Теодор Кабакчиев (КТМ) завърши на седмо място в крайното класиране на Световния шампионат по Супер Ендуро в зала.

Във финалния пети кръг, проведен в 16 хилядната „Бизкая Арена“ в Билбао, Испания, габровският талант записа две девети и едно десето място в трите състезателни манша и прибави още 17 точки към сметката си.

В крайното подреждане на Maxxis FIM World SuperEnduro Championship за клас „Джуниър“ Тедо зае седма позиция от общо 22-ма пилоти спечелили точки в шампионата. Активът, с който приключи, е 110 точки. Само с една го изпревари шестият - италианецът Енрико Риналди (Husqvarna), който направи силно състезание в Билбао, спечели един манш, а в друг завърши трети и завоюва общо 35 точки в „Бизкая Арена“. Със 118, на пета позиция, завърши германецът Леон Хентшел (Husqvarna). Световен шампион за 2019-та в клас „Джуниър“ стана британецът Уилям Хоаре (Husqvarna, 227 т.), който дори пропусна последния кръг, а топ 4 допълниха Тим Апол (КТМ, Германия, 211 т.), Давид Циприян (КТМ, Чехия, 181 т.) и Йозца Норберт Левенте (Husqvarna, Румъния, 146 т.).

„Бях доста добре подготвен и имах по-високи очаквания за последното състезание, но късметът отново не беше на моя страна и нещата не са развиха по желания начин. Приемам го обаче като поредния урок и ще се опитам да се поуча от грешките, които допуснах. Крайното седмо място в Световния шампионат не е толкова лошо, но аз знам, че мога много повече“, коментира Тедо след надпреварата в Билбао. Кабакчиев подобри с три позиции класирането си от миналата година, когато завърши 10-ти в крайното подреждане. Най-добрият роден състезател по ендуро взе участие и в петте проведени кръга, като във всеки един от тях преодоля квалификациите и спечели точки от всичките 15 състезателни манша. Два пъти завърши в топ 3 - в Мадрид и Будапеща, в Краков (Полша) записа четвърто място, направи и още четири класирания в топ 6.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Моторни

Към началото

Следвай ни