Седем приоритета, за които се ангажирам да работя, ако получа Вашето доверие

Иван Иванов, кандидат за общински съветник от "Продължаваме промяната - Демократична България":

Завършил съм Технически университет – Габрово със специалност „Уредостроене“.
От 1997 година развивам собствен бизнес в сферата на системите за сигурност.
Член на Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране, част „Електрическа”, и външен експерт при предварителен контрол на обществени поръчки към АОП.
С политика се занимавам активно от 2017 година. Учредител и член на ПП „Да, България“ от 2017 година. Председател на местната организиция на ПП „Да, България“.

Уважаеми съграждани!

От доста време се опитвам да формулирам основните проблеми на Габрово. Още преди четири години, когато реших да вляза в политиката и отправих към вас “Писмо до габровци”, исках да променя нещо. Но тогава не бях убеден в какво точно се корени големия проблем. Срещам много от Вас в ежедневието, обсъждаме различни теми, но разговорът ни винаги стига до едно и също място – „от работа – вкъщи, от къщи – на работа, и това е“. Отдавна усещам една унилост, една сивота. По улиците виждам все по-малко хора, все по-възрастни и все по-тъжни... Хора, които не стават по-радостни от все по-цветните теменужки в градските градинки.
Каквито и проблеми да изброя, те видимо водят към едно – градът на хумора става град на тъгата. 
Не трябва да й позволяваме да ни завладее напълно. Трябва да се мобилизираме и да я спрем. Да си върнем веселите погледи, усмивките и хуморът да станат част от нашето габровско ежедневие. Да не ги закачаме като експонати в иначе уникалния ни музей.
Как виждам решението като кандидат за общински съветник. Ето няколко приоритета, за които се ангажирам да работя:

▪️ Създаване на привлекателна среда за инвеститори на високотехнологични производства
В Габрово трябва да се привлекат нови инвестиции във високотехнологични производства, които да създават голяма добавена стойност. В тези производства заплащането на труда е по-високо, а добрите заплати са стимул и усещане за пълноценност. 
▪️Създаване на условия за решаване на демографския проблем в Габрово
С такива инвеститори можем да върнем доста млади хора, които са тръгнали да търсят по-добър живот извън родния си град. Да създават тук семейства и деца, защото младите хора са гарантът за бъдещето. 
▪️Прозрачност на разходваните средства и финансовото състояние на Общината
Трябва да се контролира публичния ресурс, да има прозрачност на разходваните публични средства, отчетност пред обществото и данъкоплатците. Поне два пъти в годината общинските служби и кметът ще настоявам да се отчитат за свършената работа и похарчените пари. И това не трябва да става „проформа“, а ясно и конкретно. Проектите за града са прекрасно нещо, но аз не виждам какъв е процентът на участие на габровски работници, специалисти, фирми в усвояването на средствата по проектите.
▪️Реални действия за социализиране и интегриране на маргинализирани и социално слаби групи
Много се говори за социални разходи и социализиране на маргинализирани групи, но реални резултати не се виждат. Доста примери за неспазване на обществения ред могат да се дадат, особено с новозаселени наши съграждани. Ако не се работи за социализиране на тези хора, то има много голяма вероятност все по-често да възникват конфликти с останалата част на общността. 
▪️Равнопоставеност на контрола и санкциите на нарушители за всички граждани на общината
Всеки, нарушил реда в общината, трябва да бъде санкциониран равнопоставено с всички нарушители, без да има съобразяване със социално положение или статус в обществото. Избирателното налагане на санкции е предпоставка за недоверие към съответните служби. 
▪️Инвестиции в инфраструктурата и в кварталите извън Централна градска част
Добре е да се помисли за инвестиции и в инфраструктурата на кварталите извън централна градска част, някои от които не са били обект на ремонти доста дълго време. Същото се отнася и до близки до центъра, но изостанали без ремонти квартали – кв. „Петкова нива“, кв. „Боровото“ и др. 
▪️Да възстановим славата на изградените от поколения габровци музеи и културни институции
И не на последно място да се възстанови усещането в общността, че известните музеи като „Етър“, Дом на хумора и сатирата, Регионален исторически музей (чийто ремонт продължава повече от 2 години), са изградени и развивани от поколения габровски специалисти, че са тачени от обществото, че са част от нашата идентичност като габровци. 

Мисля, че за тези четири години всички се уверихме, че Габрово има нужда от нов “път”, от съществена промяна.

Искам да съм част от общинския съвет, за да задавам неудобни въпроси, за да предлагам добри решения, с които "тъжния град" да се превърне в привлекателно място за живеене на позитивни, щастливи хора!

_______________    
Материалът е платена публикация, публикувана във в. "100 вести" съгласно договор за отразяване предизборната кампания на "ПП - ДБ" за местните избори на 29 октомври 2023.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Избори

Към началото

Следвай ни