Сдружение на името на Пенчо Семов

Водеща! Emil-Mihov,-vlyavo,-ie-Radoslav-Stoyanov-sa-initsiatorite-za-s-zdavane-na-sdruzhenieto
Емил Михов, вляво, ие Радослав Стоянов са инициаторите за създаване на сдружението
На 7 март в Професионалната гимназия по туризъм в Габрово бе учредено Сдружение на името на големия благодетел, виден български индустриалец и филантроп - Пенчо Семов.

 По инициатива на директора на гимназията и с подкрепата на Община Габрово, Областна администрация Габрово, благотворителни организации, представители на бизнеса и граждани се състоя учредителното събрание на новата организация, която си постави изключително благородни и родолюбиви цели.
Мисията на Сдружението е да съдейства за съхраняване на историческата памет за живота и делото на Пенчо Семов, да популяризира ролята на филантропа и деятеля за професионално образование, за построяване на белодробна болница, за поддържане на приют за бездомни като изтъква значимостта на каузата му.
Първата голяма цел на учредителите е осигуряване на средства за създаване на филм за личността Пенчо Семов по случай 150 години от рождението на благодетеля и големия дарител, чието дело свързваме с редица обществени начинания в Габрово и страната.
Сдружението ще работи още в полза на учредяване и връчване на награда на името на Пенчо Семов, на ученици от област Габрово за показан отличен успех и отлично представяне (класиране на първите три места) в национален кръг на олимпиади, професионални състезания, доброволчески инициативи с цел утвърждаване на традиционните ценности и българските добродетели.
Плановете на сдружението в бъдеще включват и иницииране и съдействие за учредяване на награда          
 на името на Пенчо Семов от органите на местното самоуправление в Габрово, чрез която да бъдат отличени инициативни и будни умове, начинания в сферите на дейност на видния габровец  и перспективни бизнес проекти.

Учредителите набелязаха поредица от дейности, чрез които целите на Сдружението да бъдат постигнати. 

Всеки желаещ да се включи в новата организация, както е речено - богатият с парите, бедният - с труда, е добре дошъл, уверява председателят на Сдружението - Радослав Стоянов - директор на ПГТ „Пенчо Семов“ - Габрово.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни