Създателят на Уча.се става част от Шипченската епопея, очква всички на 23 август на върха за един вдъхновяващ разговор

Sazdatеllat-na-Ucha.sе-stava-chast-ot-Shipchеnskata-еpopееa,-ochkva-vsichki-na-23-avgust-na-varha-za-еdin-vdahnovvavasht-razgovor
DMadzharov.jpg
Дарин Маджаров, създателят на най-посещавания сайт за видео уроци у нас  – Уча.се, прие предизвикателството да се включи в тържествата, посветени на 142 години от Шипченската епопея.

В навечерието и на 85 – годишнината от откриването на Паметника на Свободата точно там, под величествения монумент, Дарин ще очаква всички участници от състезанието по скоростно изкачване на стълбите към Паметника. По традиция, ден преди кулминацията на тържествата, се провежда открит урок по история, в който са участвали десетки историци. Този път „урокът“ ще е по – различен! Ще говорим за история, но и за още нещо. Ще говорим за свободата да бъдеш! Да избираш и свободно да реализираш себе си!

А кой е Дарин Маджаров и защо избра да подкрепи каузата „Шипченска епопея“ попитахме самия него и ето какво ни отговори: „Аз съм дряновец и съм израснал наблизо. Възпитан съм да обичам България и да се раздавам за нея. Да давам стойност за всички нас наоколо, но да обичам и хората от другите народи. Докато бях в чужбина (там учих и работих 7 години) се запознах с хора от над 100 нации. Много научих и през цялото време си мечтаех да се върна тук и да работя и живея в България. Често се прибирах и ходехме на Шипка с моите родители и приятели. Представях си един ден как ще се върна в България и ще имам свободата да вървя по моя път. Шипка за мен продължава да бъде символ на свободата ни. По онова време - свободата да бъдем народ. Сега - свободата всеки сам да избира съдбата си и да нареди живота си по своя път както си го харесва.“

Може би няма да е стандартният урок по история на открито, но вероятно в разговора с Дарин, който предстои, имено там, където е изкована българската свобода, всеки ще получи своя „урок“, който ще му служи занапред.

Ако и вие искате да участвате в срещата с Дарин Маджаров, елате и подкрепете 150 – те деца, които ще премерят сили в надпреварата по изкачване на стълбите към Паметника на Свободата на 23 август от 10:30 до 13:00 часа.

Събитието е част от програмата за националното честване по повод 142 години от Шипченската епопея, което се провежда под патронажа на Президента на Република България и се организира от Областен управител на област Габрово със съдействието на Национален парк-музей „Шипка-Бузлуджа“, Община Габрово, Ротари клуб – Габрово, Регионален исторически музей – Габрово, Регионална библиотека „Априлов – Палаузов“ – Габрово, ХГ „Христо Цокев“, Държавен архив – Габрово.

------------------

За Дарин Маджаров и платформата Уча.се

Дарин Маджаров е създател на Уча.се (www.ucha.se) - платформа с видео уроци по всеки предмет от 1-ви до 12-ти клас, които следват официалната програма в българските училища и представят уроците на разбираем и интересен език.

 

Дарин Маджаров е награден в престоижната класацията на Форбс "30 под 30" бъдещи лидери на България, както и в "40 до 40" млади лидери на България на Дарик.

 

Дарин учи 5 години в Jacobs University, Бремен в Германия, където завършва бакалавър и магистратура по електроника и компютърни науки. След това започва докторантура в KU Leuven, Белгия в сферата на енергийните пазари и електрически коли. Дарин прекъсва докторантурата си, за да се прибере в България и да сформира екип, с който да доразвият Уча.се, за да подобрят образованието на хиляди деца поколения след нас.

Днес Уча.се предлага над 15 000 видео урока и теста, изгледани повече от 45 000 000 пъти.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни