Състезателите на СК“Некст“ не дадоха Купа Габрово

Топ новина! 	В спортна зала „Орловец“ се проведе първото издание на Национален
Състезателите на СК“Некст“ не дадоха Купа Габрово

В спортна зала „Орловец“ се проведе първото издание на Национален турнир по таекуон-до ITF за деца и юноши за Купа Габрово. Проявата премина под надслов „Децата и спортният клуб“ и беше финансирана по едноименната програма на ММС.

Светозар Гатев
В спортна зала „Орловец“ се проведе първото издание на Национален турнир по таекуон-до ITF за деца и юноши за Купа Габрово. Проявата премина под надслов „Децата и спортният клуб“ и беше финансирана по едноименната програма на ММС. Състезанието беше в две дисциплини – “Форма“ и „Спаринг“ и в него взеха участие 100 млади таекуондисти от 8 клуба – „Тервел“ (Севлиево), „Багатур“ (Стара Загора), „Один“ (Панагюрище), „Атила“ (Плевен), „Те кион“ (Ботевград), „Одесос“ (Варна), Армейски спортен таекуон-до клуб „Тракия“ (Пловдив) и домакините от СК“Некст“(Габрово).
В първия състезателен ден се проведе надпреварата по “Форма“, от която домакините завоюваха 6 златни, 4 сребърни и 6 бронзови медала. Това донесе на габровския клуб купата от тази дисциплина, пред „Тракия“ (Пловдив) и „Тервел“ (Севлиево). При най-малките, на възраст 8-9 години, Александър Йорданов се окичи със златото, а Александър Ангелов зае второто място. В по-горната възрастова група (10-11-годишни) почетната стълбичката беше окупирана изцяло от състезатели на СК “Некст“ - Мирослав Петров стана първи, а на второ и трето място се класираха Валентин Петров и Ясер Абулибде. В същата възрастова група, но друга степен, Йордан Йорданов също стана първенец, а Теодор Петков се класира трети. При момичетата Янислава Иванова зае първо място, Петя Андреева е втора, а Мелиса Салим – трета. В групата на 12-13 годишните Кристофор Ивайлов завоюва злато, а Николай Златев – бронз. Трето място зае и Никол Начева при девойките младша възраст. Отличен дебют на официално състезание направиха Велян Велев, Христо Христов и Божидар Радев, които оформиха призовата тройка при юношите старша възраст.
Още 4 златни 1 сребърно и 8 бронзови отличия завоюваха домакините от дисциплината „Спаринг“. При най-малките Александър Йорданов спечели злато в категория до 40 килограма, а Александър Ангелов е трети (до 30 кг). При 10-11 годишните в категория до 35 кг Мирослав Петров се пребори за първото място, Валентин Петров взе бронз. В категория до 45 килограма две трети места записаха Йордан Йорданов и Ясер Абулибде. В същата възраст при момичета Мелиса Салим и Петя Андреева заеха първо и трето място в категория до 45 кг, а Янислава Иванова (до 35 кг) се класира трета. В групата на 12-13 годишните (до 35 кг) Николай Златев и Кристофор Ивайлов са втори и трети, а при девойките младша възраст Никол Начева спечели злато.
Само един медал не достигна на СК“Некст“ за място в призовата тройка и на тази дисциплина. Купата за “Спаринг“ вдигнаха „Один“ (Панагюрище), а на второ и трето място се наредиха отборите на „Тракия“ (Пловдив) и „Атила“ (Плевен). В крайното комплексно класиране по брой медали от състезанието обаче домакините излязоха начело и голямата Купа Габрово вдигнаха децата от СК“Некст“ и техните родители. На второ място остана Армейски спортен таекуон-до клуб „Тракия“ (Пловдив), а третото заеха представителите на „Один“ (Панагюрище).
„Изключително развълнуван съм от победата, която завоюваха децата на клуба. Те показаха боен дух и завидна дисциплина. Благодаря най-искрено и на родителите за подкрепата и единството. Сърдечна благодарност отправяме към Община Габрово и екипа на спортна зала „Орловец“ за осъществяването на този боен празник за децата. Благодарим за съдействието и на печатница „ЕКС-ПРЕС“, както на и gladnici.com”, сподели след състезанието треньорът на габровските таекуондисти и основен инициатор на проявата Ивайло Аврамов.
Ръководството на Българската федерация по таекуон-до ITF изказа благодарност за организацията и домакинството, като изяви желание Габрово да приеме и кръг от държавното първенство за подбор на националния отбор по таекуон-до.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни