Съдът връща Мая Радева в парк „Българка”

	Габровският Районен съд призна за незаконно уволнението на бившата директорка
Съдът връща Мая Радева в парк
Габровският Районен съд призна за незаконно уволнението на бившата директорка на Природен парк „Българка“ Мая Радева.

С решение от 26 януари т. г. я връща на старата й длъжност и й присъжда парично обезщетение за шестте месеца, през които е останала без работа. Изпълнителната агенция по горите ще плати и направените по делото разноски и държавни такси в размер на 1183,14 лв.


Скандалната замяна на Мая Радева с Али Алиев стана на 11 февруари 2014 г., когато пред вратите на ПП „Българка“ в Габрово се събраха протестиращи срещу назначението (тогава временно) на Али Алиев, председател на ДПС в Севлиево.
Протестите останаха без последствия, а временното назначение на Алиев се оказа постоянно. В началото на юни Мая Радева бе уволнена, а Алиев стана шеф на ПП „Българка“ за постоянно. Малко преди да си отиде правителството на Орешарски той спечели конкурс, обявен за длъжността. Мая Радева обжалва в съда заповедта си за освобождаване. Решението на Районния съд в Габрово е на първа инстанция и може да бъде обжалвано пред габровския Окръжен съд.Ако Окръжен съд и Върховен касационен съд го потвърдят, бившата директорка ще се върне начело на парковата администрация.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни