Радослава Дошкова – кандидат на Демократична България в 7-ми МИР, преференция 104: Свободата и демокрацията са ценности, които се изграждат с отговорност

R_Doshkova.jpg
R_Doshkova.jpg
В Демократична България виждам хора, които са готови да поемат тази отговорност

Родена съм и израснах в град Габрово. Тук живеят родителите ми и семейството на брат ми. Баща ми Илия Дошков беше дългогодишен преподавател в ПТГ „Д-р Никола Василиади“, а майка ми Цветана Дошкова е електропроектант. Живея със своя съпруг и нашия седемнадесетгодишен син в град София.
Завършила съм Природоматематическата гимназия „Акад. Иван Гюзелев“ в град Габрово с отличен успех. Впоследствие завърших Университет по архитектура, строителство и геодезия в град София – магистърска степен по специалност „Архитектура“ към Катедра „История и теория“, свързана с опазване на културно-историческото наследство.

Вярвам, че „Демократична България“ не е само заглавие без съдържание, а път към истинската демокрация. Организация, в която хора с воля, знания и експертен опит работят за свободна и просперираща страна на гражданите и върховенството на закона. И аз избирам да вървя по този път с гордост и достойнство.
Това е причината да се осмеля да направя крачка за участие в тези избори. Който вярва, че може да помогне за доброто бъдеще на България, е длъжен да опита да спечели доверието на хората с открито отношение, честност и желание за споделяне на идеи.
Крайно време е да се отърсим от дълбоката летаргия и очакването някой да ни спаси от самите нас. Време е да се справим с предизвикателство да станем част от цивилизования свят и просперитета му. Всеки човек се стреми да живее по-добре от вчера и да остави реално наследство за децата си. За тази цел ни е нужна свобода. Да живеем свободно, да говорим свободно, да изразяваме идеите си свободно, да взимаме решенията си свободно. Трябва да участваме в управлението на своето бъдеще, а не да гледаме отстрани, да чакаме чудеса и да критикуваме, когато не се случват.

Свободата и демокрацията са ценности, които се изграждат с отговорност. В „Демократична България“ виждам хора, които са готови да поемат тази отговорност. Не е нужно да се залъгваме с красиви фрази и обещания, демагогия и популизъм. Дълбоко във всеки човек е заложено желанието за по-добър и качествен живот. Това е достатъчно условие да се обединим около тази идея и да тръгнем напред. Без догмите, страховете и предразсъдъците от миналото ни. Да се изправим пред трудностите на настоящето и утре да се гордеем, че сме българи с истинско гражданско общество.
Габрово е един чудесен планински град с богата индустриална история, възрожденски дух и традиции в образованието и аз съм горда, че съм родена в него. Тук винаги е имало будни хора, които знаят какъв е пътят за развитието на едно свободно демократично общество, което е заслужило своите духовни ценности и материални блага.
Все още се нуждаем да повярваме един в друг и аз ви предизвиквам да направим точно това. Благодаря на хората, които вярват, че заедно ще успеем!

Този път ще действаме разумно! Заедно!
„Демократична България“ с номер 25 в бюлетината.
За да спечелят хората от област Габрово!

* * *
Текстът е предоставен от предизборния щаб на Демократична България и се публикува съгласно договор за отразяване на предизборна кампания в изборите на 2 октомври 2022 г.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Избори

Към началото

Следвай ни