Преслава Стойчева от "Бъки" "най-добър вратар" в Косово

Топ новина! Presnlava-Stoicheva
Преснлава Стойчева
Състезанието се проведе навръх 8-ми март

Вратарката на „Бъки“ Преслава Стойчева спечели индивидуалната награда за най-добър вратар на приятелски международен турнир по хандбал в Косово. 
Надпреварата по повод Деня на жената се проведе в град Дяково и събра националните отбори на България и Косово за девойки до 19 години и женските клубни тимове на „Шипоня“ (Косово) и „Гьорче Петров“ (Северна Македония). Българският отбор завърши на второ място в турнира. Съставът ни надигра Косово на полуфинала с 29:17, а в спора за първото място отстъпи на „Гьорче Петров“ с 27:47. 
Освен Преслава Стойчева, в състава на България, воден от Мариела Иванова и Милена Аврамова, бяха и още три състезателки на носителя на Купа България - БФХ за 2023-та година – втората вратарка Цветелина Владимирова, Иванела Арнаудова и Надежда Иванова. Иванела реализира общо 10 гола в двата мача, а Надежда се отчете с 6.
Турнирът в Косово беше първи етап от подготовката на националния ни отбор за девойки до 19 години за предстоящото участие в W19 EHF Championship 2023 в Клайпеда, Литва това лято. Там ще премерят сили 8 европейски отбора.
Съставът ни е в предварителна група „А“, заедно с тимовете на Испания, Фарьорски острови и Турция. В група „В“ ще спорят Словения, Естония, Литва, Босна и Херцеговина.         Шампионатът ще се проведе от 10-ти до 16-ти юли.      

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни