ПМГ спечели общинското състезание за защита при бедствия

<p>ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“ спечели общинския кръг на ученическото състезание
ПМГ спечели общинското състеза

ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“ спечели общинския кръг на ученическото състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации“, което се проведе на 26 март в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“.

Участие в надпреварата взеха учениците от шести и седми клас на ОУ „Ран Босилек“, ОУ „Неофит Рилски“, ОУ „Цанко Дюстабанов“, ОУ „Христо Ботев“, ОУ „Иван Вазов“, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, СОУ „Райчо Каролев“, СОУ „Отец Паисий“ и ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“. 
След победителите - Природоматематическата гимназия, на второ място се класира отборът на домакините от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, а трети остана отборът на ОУ „Неофит Рилски“. Целта на състезанието бе да се провери реалната и практическа подготовка на децата за действие и защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации. То се организира от Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението”, Министерство на образованието и науката, Национален дворец на децата и включва теоретическа и практическа част.
Теоретичната част представлява решаване на тест, който показва какво е нивото на усвоените знания от първи до седми клас. 
В практическата част чрез състезателни игри 9-те отбора демонстрират придобитите умения и навици за защита при природни бедствия като земетресения, наводнения, пожар, при промишлени аварии, при радиоактивно или химическо замърсяване и други извънредни ситуации, както и оказване на първа помощ. 
Всяка година се организира такава проява, която се провежда в три кръга - общински, областен и републикански. Класираните на първо място отбори от Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна ще участват в областния кръг на 24 април 2014 година. Излъченият там победител ще се състезава в републиканския кръг на ученическото състезание. 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни