Пламен Петков взе титлата и от Националната боксова лига

Топ новина! Plamеn-Pеtkov-vzе-titlata-i-ot-Natsionalnata-boksova-liga
Пламен Петров

Боксьорът Пламен Петков завърши годината непобеден на родната сцена. Възпитаникът на треньора Драгомир Тотев от БК „Чардафон“ прибави към титлата си от държавния личен шампионат при мъжете и първото място в категория до 81 килограма в най-новия формат на Българската федерация по бокс - Национална боксова лига Efbet 2018.

След кръговете в Плевен и Бургас, третата и финална гала вечер от лигата се проведе в зала „София”. Там Пламен, който в НБЛ участва за отбора на „Ханове“, се наложи с 2:1 съдийски гласа над Виктор Николов (Багатури). Габровският боксьор загуби втория рунд, но в решителната трета част категорично надигра съперника си.

"Приключихме боксовия сезон с победа и шампионска титла, което е добър завършек на годината. Изключително съм доволен от представянето на Пламен. Той затвърди шампионската си позиция в категория до 81 килограма и не допусна нито една загуба през годината на републиканско ниво. Беше част и от националния отбор. От 2019-та започва новия олимпийски цикъл и нашата голяма цел е да бъдем част от състава на националния отбор, който ще гони квоти за участие на игрите в Токио. Надявам се също Пламен да продължи да жъне победи във всички турнири, в които му предстои да участва“, коментира Драго Тотев.

Шампионът на България в категория до 81 килограма при мъжете намери място сред десетте най-изявени спортисти на Габрово за 2018-та година. Коя е позицията, отредена му в Десятката, ще стане известно в сряда, 19-ти декември, по време на официалната церемония по награждаване на призьорите. Събитието е в зала „Възраждане“ от 18 часа.

 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Бокс

Към началото

Следвай ни