Тревненка измайстори за 10 дни халата на Кубрат Пулев

Водеща! РУЖА ЛЮБЕНОВА

	Райна Ганчева от Трявна  е дизейнерът, който изработи
Тревненка измайстори за 10 дни халатът на Кубрат Пулев
РУЖА ЛЮБЕНОВА Райна Ганчева от Трявна е дизейнерът, който изработи халатът на Кубрат Пулев за боксовата гала вечер в „Арена Армеец“. Кобрата облече прекрасната дреха на 28 април вечерта, когато се яви пред препълнената зала за среща

„Чудесна дреха, направена с много любов и желание, с хубава енергия , а това е изключително важно. Благодаря Ви !“, оцени майсторството й известният боксьор

РУЖА ЛЮБЕНОВА



Със снимки!!!



Райна Ганчева от Трявна е дизейнерът, който изработи халатът на Кубрат Пулев за боксовата гала вечер в „Арена Армеец“. Кобрата облече прекрасната дреха на 28 април вечерта, когато се яви пред препълнената зала за срещата си с американския боксьор Кевин Джонсън. Мачът - в тежка категория за интерконтиненталната титла на Световната боксова асоциация, завърши с категоричната победа на българския боксьор.

Публиката аплодира Кобрата, който прие почестите, облечен в уникалния халат, извезан с народни шевици. „Поръчката за изработката му получих от хореографа, продуцента и собственика на ансъмбъл „Българе“ Христо Димитров – разказа вчера пред „100 вести“ Райна Ганчева. Кубрат Пулев, като истински родолюбец, обича фолклорния стил. Ще припомним, че в края на миналата година, преди друга боксова среща в зала „Арена Армеец“, той се яви под звуците на 100 каба гайди и модерен вариант на родопски ямурлук.

Сега Райна Ганчева имала на разположение 10 дни да подбере цветово и да изработи халат за големия спортист. Единственото изискване било платът да е червен сатен, а тя имала свободата да избере шевиците и формата. „Трябваше да направя нещо великолепно, нещо царствено, нещо като за един велик и достоен българин!“, обясни г-жа Ганчева. Избрала плата – плътен червен сатен. Но не било лесно да съчетае цвета с традиционните български шевици. И те се преливат в багри като червено, зелено, жълто, и върху червен фон трябвало да се търсят техни нюанси. Отделно червеният цвят е малко капризен, а тук се търсела мъжественост, сила и категоричност. „Тръпнах през цялото време – и заради размерите, получих ги, но се притеснявах дали дрехата ще пасне точно...“

На всичкото отгоре, към края на определения срок, се появил някакъв вирус и тръшнал болна тревненската художничка. „Аз трябваше лично да присъствам, когато пробваше халатът, имах възможност да поправя, ако нещо не беше както трябва. Но притесненията й се оказали напразни. И по размер, и по изработка, халатът паснал отлично на големия боксьор. Райна Ганчева е изключително доволна от оценката му. Голямата й благодарност е към Бог, че я е дарил с обичта и таланта да прави народни носии и съвременни облекла с фолклорни елементи. Благодарна бе и на съпруга си Александър Ганчев, който програмирал и подпомогнал изработката на шевиците по халата на големия боксьор.

Споменатият вирус попречил на Райна Ганчева да бъде с близките си в зала „Арена Армеец“, за което имала специална покана от Кубрат Пулев. Гледали го по телевизията, а щом мачът свършил го поздравили с SMS.

Отговорът му бил впечатляващ и г-жа Ганчева го цитира със заслужена гордост: „Чудесна дреха, направена с много любов и желание, с хубава енергия, а това е изключително важно. Благодаря Ви !", написал й Кубрат Пулев.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Бокс

Към началото