Четири призови места за габровските боксьори

<p>Четири призови места завоюваха габровските боксьори от първия кръг на
Четири призови места за габров

Четири призови места завоюваха габровските боксьори от първия кръг на Държавното лично-отборно първенство по бокс за юноши, което бе и Купа България за тази възраст за 2015 г. Състезанието се проведе в залата на „Ботев“ в Пловдив и събра на

БК „Габрово 91“ участва с шестима състезатели, водени от треньора Иво Голаков. Най-силно беше представянето на Илиян Кръстев, който спечели бронз в категория над 80 килограма. В първите две срещи габровският боксьор прегази съперниците си от Хасково и Ямбол и ги отказа с технически нокаут в първи рунд. На полуфинала Илиян се изправи срещу европейския вицешампион за ученици от първенството в Унгария тази година - Петър Асенов от „Тракиец“ (Пазарджик). Двамата направиха оспорван двубой, в който, по мнението на специалистите, състезателят на БК „Габрово 91“ имаше превес, но както често се случва у нас, реферите направиха реверанс към национала и му присъдиха победата с 3:0. „Много ме е яд за Илиян“, сподели Иво Голаков. „Игра много добре, имаше предимство в мача и получи признанието на всички около ринга, но явно не всичко се решава на него“, допълни треньорът на габровските боксьори. В тази категория участва и още един състезател на БК „Габрово 91“ - Димитър Дюлгеров. Той попадна в горната част на схемата и срещна Асенов чак на финала. На полуфинала Димитър надигра с 3:0 Николай Стефанов от „Светкавица“ (Търговище), а в мача за първото място Иво Голаков просто не качи състезателя си на ринга, предвид случилото се с Илиян Кръстев, и Дюлгеров остана със среброто.
Бронзов медал завоюва Даниел Хубенов в категория до 52 килограма. На четвъртфинала той отказа в първия рунд Станимир Якимов от „Светкавица“ (Търговище), а в спора за място на финала отстъпи по точки на Милан Борисов от „Локомотив“ (Русе) с 0:3.
В категория до 42 килограма Стефан Атанасов направи равностоен мач в първия кръг срещу Михаил Радев от Сливен, но може би заради по-ниското му лично тегло (36 кг) реферите присъдиха победата по точки на неговия съперник. В категория до 50 килограма Александър Димитров направи дебют и отстъпи на 1/4 финалите на Радослав Георгиев от „Локомотив“ (София). При 66-килограмовите пък Александър Стоянов се разигра чак в третия рунд на четвъртфиналния двубой срещу Николай Бебов от Червен бряг и след като загуби първите два, логично отстъпи по точки.
Медал взе и другият местен клуб - „Чардафон“. Донесе го Стивън Янков, който стигна до среброто в категория до 63 кг. На 1/4 финалите габровският боксьор надигра по точки Иван Стефанов от „Черно море“ (Варна), а в битката за място на финала победи Раим Раим от Добрич с 2:0. В спора за златото Стивън отстъпи на Виктор Никифоров от ЦСКА.
В първенството участва и още един представител на БК „Чардафон“ - Денислав Атанасов. Той беше един от 15-те състезатели в категория до 54 кг и отстъпи на старта на Герасим Йорданов от Ямбол.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Бокс

Към началото

Следвай ни