Пето място за Теодор Кабакчиев

Топ новина! Mnogokratniyat-№1-na-Gabrovo-pak-e-ustremen-k-m-tova-otlichie
Многократният №1 на Габрово пак е устремен към това отличие
Габровецът завърши четвърти в последното състезание - „24MX GetzenRodeo“

Топ ендуро пилотът ни Теодор Кабакчиев (Еконт, КТМ) завърши на пето място Световния шампионат на Международната федерация по мотоциклетизъм (FIM) по хард ендуро за сезон 2023. Последният старт за годината се проведе в Германия – зрелищното „24MX GetzenRodeo“. Габровският супер талант беше със 7-мо място след пролога в петък, след което завърши 4-ти в GetzenRace и 4-ти в GetzenChamp с чудесно каране.
    „Последният кръг от Световния шампионат в Германия завърши. На 4 позиция съм. Супер технично трасе, големи скали, страхотни битки и много уроци и поуки. Извлякох максимума с оглед на сегашните ми умения. Раздадох се на макс, затова съм доволен от резултата. Благодаря на „Econt“ за страхотната подкрепа!“ сподели Кабакчиев след надпреварата.
На родна земя победата грабна Мануел Летенбихлер. Фирменият състезател на КТМ направи фантастичен сезон, в който спечели всичките шест проведени състезания. Втори на „GetzenRodeo“ остана британецът Били Болт – пилот на „Хускварна“, а трети испанецът Марио Роман – заводски пилот на „Шерко“. 
    Именно това трето място позволи на Роман да изпревари с точка Теодор в крайното подреждане за сезона. В него след шампиона Летенбихлер (130 т.) и подгласника му Болт (99 т.) се нареди канадецът Тристан Харт (КТМ, 73 т.). Роман е четвърти със 71 точки, а Кабакчиев завърши със 70. 
Звездата ни записа два подиума през сезона, като се нареди трети в сръбското „ХRoss“ и в най-трудното многодневно хард ендуро състезание в света – румънското „Red Bull Romaniacs“, в което постигна победи и в два от състезателните дни. Записа и първото си завършване в най-изтощителното еднодневно състезание по хард ендуро в света - „Red Bull Erzbergrodeo“ в Австрия.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Моторни

Към началото

Следвай ни