Петър Петров: Работа има. Трябват работници

Топ новина! Pet-r-Petrov
Петър Петров
30-годишният фермер е областен координатор на “Продължаваме Промяната“ в Габровско

Петър Петров

Той е на 30 години. Отглежда 40 крави, още толкова овце, има малка мандра и семейна къща за гости. Това, на пръв поглед, е цялата биография на третия в листата на коалиция „Продължаваме Промяната – Демократична България“. Зад това, обаче, се крие упорит труд, ежедневна битка за оцеляване и 16-часов работен ден.
Петър станал собственик на фермата в село Съботковци, едва навършил пълнолетие. Няколко години работил в чужбина, за да събере пари, с които да я възстанови. Междувременно се дипломирал като зооинженер. 
Днес произвежда екологично чисти млечни продукти. Пазар има, но не му достига стоката. Защото няма работници. Така Петър Петров изпитва на гърба си тежкия демографски проблем в Габровско. Както и последиците от лошата държавна политика по отношение на млекопроизводителите. „Субсидирането не трябва да е на брой животни, а на произведени литри мляко“, настоява младият фермер, който е областен координатор на „Продължаваме Промяната“ в Габровска област.  
Къщата за гости, която семейството на Петър управлява, е в реставрираната сграда на старото училище в село Съботковци. Той вярва, че управлението на „Продължаваме Промяната“ и „Демократична България“ ще направи от туризма стратегически сектор за развитие на регионите. 
За Петър Петров можете да гласувате с преференция 103 в листата на „ПП-ДБ“, която е с номер 12 в бюлетината. 

    Текстът е предоставен от предизборния щаб на „ПП - ДБ“ съгласно договор за отразяване предизборната кампания на коалицията.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Избори

Към началото