Първо място за Вяра и трето за Ивайло от Габрово в националния църковен конкурс “Възкресение Христово”

Архиерейският наместник на Габровска духовна околия прот. Руслан Личев беше
Първо място за Вяра и трето за
Архиерейският наместник на Габровска духовна околия прот. Руслан Личев беше на награждаването в столичния храм „Св. Св. Кирил и Методий“

На 27 април (Томина неделя) в столичния храм, покровителстван от духовните просветители на българския народ - светите братя Кирил и Методий, се състоя финалът с награждаването на победителите и участниците в църковния национален конкурс „ВЪЗКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО” – 2014 г., който бе организиран от Светия Синод на Българската православна църква. На тържеството присъстваха над 115 деца с техните родители и преподаватели, които представляваха 1720-те участници в конкурса. 
В богослужението в храм „Св. Св. Кирил и Методий“ участва и Архиерейският наместник на Габровска духовна околия протойерей Руслан Личев, който каза:
„Радостно за габровци трябва да бъде, че призови места получиха две деца от гр. Габрово в категория „Изобразително изкуство” (І-ва възрастова група – 3 и 4 група от ОДЗ/ЦДГ). Петгодишната Вяра Пламенова Пенчева от ЦДГ „Явор” е отличена с първо място за своята творба „Възкресение Христово”. Трето място е присъдено на Ивайло Стефанов Ламбуров (6 г.) от ОДЗ „Ран Босилек” за „Възкресение е днес”.
От периода след комунистическото управление в България това е първият национален конкурс, организиран по решение на Светия Синод, който мотивира с темата за Възкресение Христово деца от всичи епархии на БПЦ да мислят и творят в име Божие.
Освен красивите и полезни награди, подготвени от Културно-просветния отдел при Св. Синод на БПЦ-БП, победителите получиха грамоти, лично подписани от Негово Светейшество Българския патриарх Неофит!“

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни