Обръщение на Николай Григоров, кандидат за кмет на Община Габрово

Скъпи приятели, уважаеми габровци,

Когато взех решение да се кандидатирам за Кмет на Община Габрово, освен предизборната платформа на КП „ЛЕВИЦАТА“ реших да поема и няколко лични ангажимента пред Вас, за които съм работил през годините, но по една или друга причина не успяха да се осъществят. 
Те не са мои предложения и аз не претендирам за авторство, неведнъж са разглеждани безуспешно, но мисля, че е дошло времето за тяхната реализация. Една част от тях даже не изискват никакви средства, а само желание и воля да се направят.
Най-важният ми ангажимент, разбира се, е свързан с най -острия проблем на нашата Община – демографския. Нямам никакво намерение да търся неговото решаване чрез заселването в Габрово и по селата на групи слабообразовани, без трудови навици граждани от други региони на страната, главно от малцинствата. 
Най-важната ми лична кауза, на която ще посветя цялата си енергия, ще бъде не само да върна в Габрово нашите деца, внуци, роднини, съседи, приятели – разпилени по целия свят. Но и да се опитам да привлека тук образовани, работливи, съзнателни хора, които търсят спокойствие и сигурност, виждат възможности за добър живот и биха се установили трайно в нашата община. 
Всички, които идват в Габрово да работят, да се учат, да създават материални и духовни блага, ще получат уважение, подкрепа и насърчение. Независимо от техния етнос, вероизповедание, гражданство и цвят на кожата.
Към тези, които трайно се установяват сред нас с явното намерение само да получават, без да дават своя принос за нашата общност, не работят, не учат, не спазват законите, правилата и нормите на доброто поведение, създават проблеми на гражданите и живеят с чувство на безнаказаност ще бъдат прилагани всички законови мерки за да бъдат научени да живеят както останалите габровци.
Нямам никакво намерение да търпя насилието над жени, тормоза над наши съграждани (особено по-възрастните и децата), разпространението на наркотици, бясното каране по улиците на града и грубото неспазване на правилата на движение .Смятам че спокойствието и сигурността на града и селата, заедно със социалната инфраструктура са едни от най-важните предпоставки за създаване на качествена среда за живот, най – същественото условие за макар и бавното решаване на демографския въпрос. Това е каузата, която ни обединява – ако в следващите години не започнем да обръщаме демографската тенденция, скоро всичко друго ще загуби смисъл.

Лични ангажименти на кандидат за Кмет на Община Габрово от КП „ЛЕВИЦАТА“ 
Николай Григоров за мандат 2023 – 2027 година

◾    Трайно и устойчиво решаване на проблема с ползването на закрития басейн в ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“
◾    Иницииране и изграждане на паметник на Васил Левски в Централна градска част
◾    Създаване на социален и икономически съвет към Кмета
◾    Разработване на крепостта „Градище“ като привлекателен туристически обект
◾    Подобряване на средата в междублоковите пространства чрез изграждане на беседки и поставяне на пейки
◾    Ежемесечно наблюдение на демографските процеси в общината. Строг ред при адресна регистрация  на граждани от други общини

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Избори

Към началото

Следвай ни