Обръщение към избирателите

Водеща! Nikolai-Kosev
Николай Косев
от Николай Косев, кандидат за кмет на община Габрово

Казвам се Николай Косев. На 37 години съм. Роден и израснал тук. Обичам духа на Габрово – хората, улиците, сградите, преплитането на история и бъдеще в него. Никога не съм си помислял да напусна града ни. Дълги години развивам бизнес тук, в Габрово. 
Имам добър управленски опит, подавал съм ръка на обществени каузи, на хора от уязвими групи. 
Влизам в кметската надпревара, защото знам, че съм тук не заради пътя, който стои пред мен, а заради пътя, който съм извървял. Наясно съм с трудностите, които ще срещнем. Знам срещу какво се изправям, но знам и че сега е моментът да повярваме заедно и да действаме. Не трябва да слушаме само скептиците, алтернатива има, отмина времето за мрънкане и мълчаливо недоволство. Само с действие можем да постигнем целта си. Да превърнем Габрово в града, който габровци заслужават – с нов тип решения и друг тип политици. Габрово, с което да се гордеем, Габрово, в което децата ни утре ще живеят по-добре от нас днес. Аз идвам от бизнеса, борейки се всеки ден с нови и нови предизвикателства, но никога не съм се отказвал, защото зад гърба ми стоят семейства, които трябва да живеят нормално. 
С болка наблюдавам как градът ни с всяка изминала година се обезлюдява – не можем да задържим младите, да върнем успешните габровци тук. Превръщаме се в град със застаряващо население. 
Питам се – след като толкова европейски средства влизат в нашия град, защо изчезваме, защо улиците ни са пусти, сградите на любимите ни училища са като призраци от миналото, защо до селата ни не достигат средства, а светлинките мъждукат тук-там, защо апатията е обхванала града ни? Тъжно е!
Зная отговора – необходимо ни е друг тип управление, с хъс и енергия – прозрачно, почтено, отговорно, професионално и най-вече отворено към хората. Ще работим с хората и за хората.

Големите промени не стават за един ден, за една година и даже за един мандат, но задължително започват през изграждането на една нова представа. А ключът към нея е в отговора на въпроса какво искаме от общинската власт - да работи в името на частния интерес, в името на малкия партиен и приятелски кръг, или да реализира обществения?
Габрово е нашият общ дом, мястото, където можем да сбъднем мечтите си, Габрово е бъдеще, Габрово е гордостта от славното минало. Но Габрово трябва да бъде спокойно и сигурно настояще, с качествени условия на живот, община, която се развива и привлича нови хора, място за иновации и реализация. Габрово трябва да е на хората и от малкото село, и от крайния квартал, и на младите, и на възрастните, и на семействата, и на бизнеса. 
Представи си – нашето Габрово от твоите мечти, Габрово, което е на всички – в единението е силата ни. Мечтаното Габрово е възможно, когато сме заедно и гледаме в една посока. 
Аз вярвам – повярвайте и вие! 
Затова влизам в това предизвикателство – с чисто сърце и дълбоката си убеденост, че аз и моят екип можем и знаем как да постигнем това. 
Николай Косев,
кандидат за кмет на община Габрово от Местна коалиция БСП за България (ПП „Български гласъ”, КП “България на регионите”, ПП ”МИР”, ПП „Български социалдемократи”, КП ”Неутрална България”, ПП ”Партия Консервативна България”, ПП ”Партия на Зелените”). Подкрепен от ПП „Има такъв народ“.


    Публикацията е по договор с Областен съвет на БСП – Габрово за отразяване предизборната кампания на Местна коалиция "БСП за България" в Избори за общински съветници и за кметове на 29 октомври 2023 година.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Избори

Към началото

Следвай ни