Областният управител Николай Сираков определи ресорите на заместниците си Иглика Събева и Добромир Валачев

	Областният управител Николай Сираков представи заместниците си Иглика Събева и
Областният управител Николай С
Областният управител Николай Сираков представи заместниците си Иглика Събева и Добромир Валачев на екипа на областната администрация и определи ресорите им, съобщава Цветомира Иванова, експерт „Връзки с обществеността" в институцията.

До назначаването на поста зам.-областен управител севлиевката Иглика Събева е била адвокат на свободна практика. Придобила е и магистърска степен по биология и химия. Била е учител и възпитател. Пред колегите си тя е признала, че няма опит в държавната администрация, но е мотивирана да работи в определените й от областния управител сфери, които ще организира и контролира: енергетика и енергийни ресурси; земеделие и гори; околна среда и води; труд и социална политика; проблеми на безработицата и заетостта; безопасност и охрана на труда; координация и взаимодействие с неправителствения сектор; координация и взаимодействие с общини, кметства, регионални структури и координация и взаимодействие между изпълнителна, законодателна и съдебна власт.

Вероятно професионалните качества на инж.Добромир Валачев като главен асистент в Техническия университет в Габрово и опита му в местното самоуправление като общински съветник от 1999 г. досега са били предпоставка за определяне на ресорите, чийто дейности той ще организира и контролира: транспорт и транспортни схеми; информационни технологии и съобщения; здравеопазване; образование; култура и читалищни дейности; младежки дейности и спорт; вероизповедания, етнически и демографски въпроси; координация и взаимодействие с общини, кметства и регионални структури; координация и взаимодействие между изпълнителна, законодателна и съдебна власт.

 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни