Николай Рачев представи Габрово в Държавния личен шампионат по джудо при юношите

Nikolay Rachеv prеdstavi Gabrovo v Darzhavniya lichеn shampionat po dzhudo pri yunoshitе
Николай Рачев
Най-големият от тримата братя Рачеви, Николай, представи габровския клуб в Държавния личен шампионат по джудо за юноши и девойки, проведен в столицата, който беше положено началото на спортната 2019 година за Българска федерация по джудо.

В първенството взеха участие над 400 състезатели от 45 клуба в страната. Състезанието беше открито от президента на федерацията господин Румен Стоилов. Присъстваха още и вицепрезидента Даме Стойков, генералния секретар Христо Маев, спортният директор Спаска Илиева и членове на управителния съвет, а сред публиката беше и състезателят Ивайло Иванов, които само ден по-рано завоюва престижното второ място на Гранд При в Тел Авив-Израел и беше приветстван с аплодисменти от публиката и състезателите.

Николай Рачев представи Габрово в категория до 45 килограма, в която призовите места си оспорваха 38 момчета. Възпитаникът на треньора Георги Колев тръгна със служебно извеждане по жребий в първия кръг, след което записа победи над състезатели от ЦСКА, Спортна Академия ЦСКА и Козлодуй. Последваха две загуби от състезатели на сливенските клубове. Така с 4 победи и две поражения Николай зае 7 място в категорията. Това е чудесно представяне за него, предвид факта, че старшата възраст е от три поредни набора (2002-2004 год.), а той е най-малък и за първа година участва в нея. Освен това правилникът за юношите старша възраст позволява ключове и задушаващи техники, които бяха новост за него.

В края на следващата седмица, на 9-ти февруари, предстои Държавният личен шампионат за младежи и девойки в Перник. В него ДК „Габрово“ ще бъде представен от Петър Данаилов в тежката категория +100 кг и Николай Христов в категория до 60 килограма.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото