Николай Косев, кандидат за кмет на община Габрово, посети индустриална зона, днес ще се срещне с учители

Nikolai-Kosev-poseti-firmi-v-industrialnata-zona-na-Gabrovo
Николай Косев посети фирми в индустриалната зона на Габрово

    Кандидатът за кмет Николай Косев се срещна с фирми, част от едната индустриална зона в Габрово. 
    Лошата инфраструктура, бавното административно обслужване, липсата на визия за развитие на зоната, липса на оператор – това са част от проблемите, които споделиха с него работодателите. Същите проблеми важат и за четирите индустриални зони на Габрово, които се намират в близост до града. 
    „При срещата ми индустриалците споделиха, че желаят да разширят дейността си, но ги спъва недобрата инфраструктура и препращането от кабинет на кабинет. В нашата програма сме заложили нов тип на управление на индустриалните зони, заложили сме конкретни мерки и срокове. Ако иска, общината може да бъде добър стопанин“, заяви Николай Косев.
    
    * * *
    Днес, по повод Международния ден на учителя, кандидатът за кмет Николай Косев ще се срещне с учители. 
    Освен обсъждане на съществуващите проблеми, той ще им представи  конкретните мерки, които е заложил в предизборната си програма за управление в сферата на образованието, ще чуе тяхното мнение и това ще му помогне да доразвие визията се. 
    Някои от предложенията са свързани с въвеждане на общински стимули на учители за повишаване нивото на образование, в това число създаване на платформа за споделен опит, осигуряване на стипендии за даровити деца, създаване на общински фонд за подкрепа на професионалното развитие на кадри в сектор „Здравеопазване” за община Габрово.

   ***

Мястото на учителя в сърцето на всеки един човек е специално, защото учителят е не само носител на знания, а връзката на младия човек с реалността, с уроците на живота!

        ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, СКЪПИ УЧИТЕЛИ!

Когато през 1994 година по предложение на Юнеско датата 5 октомври е избрана за Международен ден на учителя, част от Вас сте били преподаватели, а аз – прощъпулник в трето основно училище „Цанко Дюстабанов“ (днес „Васил Левски“). 
С обич и топлота си спомням за Вас и до днес. За моите учители, за познатите и непознати учители, за всички Вас от габровските детски градини, основни и средни училища, профилирани и професионални гимназии. Каквото да кажа и напиша на този ден, ще е малко, за да изразя дълбокото си уважение и искрена признателност за вашето търпение, всеотдайност и неуморна работа в променящата се среда на закони и наредби, среда на всекидневен стрес и агресия в училище.
Мястото на учителя в сърцето на всеки един човек е специално, защото учителят е не само носител на знания, а връзката на младия човек с реалността, с уроците на живота! Да си учител е призвание, отговорност, отдаденост, творчество, мисия, любов, съдба! 
Благодаря Ви за неуморния труд, за професионализма, за личния пример, за индивидуалния подход към всяко дете! Благодаря Ви за неугасващите усмивки, за обичта, за добрите сърца! Пожелавам Ви благодарност и признателност, много поводи за радост и гордост в личен и професионален план, успешна и спокойна учебна година! Бъдете здрави и благословени!
Бъдете! 
   
Николай КОСЕВ, кандидат за кмет на Община Габрово

 

 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Избори

Към началото

Следвай ни