Невена Митева получи награда за режисура от „Сцена, палитра, слово”

<p>Режисьорът и директор на габровския Драматичен театър Невена Митева получи
Невена Митева получи награда з

Режисьорът и директор на габровския Драматичен театър Невена Митева получи наградата за режисура на проведения в Пловдив зимен фестивал на изкуствата „Сцена, палитра, слово“.Невена Митева в ролята на клюкарката Райна

В театралния раздел на фестивала участвали няколко столични театъра и ДТ „Рачо Стоянов“ - Габрово с прочутата си постановка по Чудомир „Село, село, пусто село“. В конкуренцията на софийските театри Невена Митева, която трябваше и да се превъплъти в една от ролите на трите клюкарки заради болна актриса, не очаквала награди. Трупата играла отново отдадено и се забавлявала на сцената. Освен че публиката много харесала нашенци, ласкави отзиви изказали известни театрални критици. Журито било председателствано от пестеливия на похвали проф. Ромео Поплилиев и затова наградата за Невена Митева е голяма и много приятна изненада.
„Село, село, пусто село“ се играе от габровската трупа с голям успех из четвърти сезон. Той беше подготвен и откри Чудомировите празници в Казанлък, където получи първата си награда. Сега това е представлението с най-дълъг сценичен живот. На няколко пъти от театъра се канеха да го спират, но се оказа, че публиката много го харесва и има непрекъснато заявки за него от цялата страна.
Над 150 са вече представленията, забавлявали публиката с чудомировите колоритни герои. Над 30 са представленията, изиграни само във Варна, където много често габровци играят на сцената на Фестивалния комплекс пред 900 човека в салона. Това лято е планирано представлението да бъде показано в летните театри на Варна. „Село, село, пусто село“ е касовият феномен за габровския театър.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Театър

Към началото