За мен е важен текстът - да ме грабне, да мога да се припозная в даден персонаж

-aleksand-r-andreev-v-postanovkata-“autsaider”.
Александър Андреев в постановката “Аутсайдер”.
Александър Андреев, актьор в Габровския драматичен театър

24-годишният Александър Андреев е само от два месеца в Габровския театър. Завършил е НАТФИЗ. Има няколко роли преди да участва в кастинг и да бъда назначен в Габровския театър. Сега е съсредоточен в първата си роля в постановката „Портретът на Дориан Грей“. Мечтае да снима в киното, но и да изиграе някой ден Хамлет. В свободното си време ходи на фитнес, на плуване, кара колело. Цял живот е живял в София и постепенно свиква със спокойствието на малкия град.

- Господин Андреев, представете се, моля, накратко?
- Аз съм на 24 години, от София. Актьор съм, завършил съм НАТФИЗ. Сега съм актьор в Габровския драматичен театър.
- В НАТФИЗ на какво Ви научиха?
- Бях в класа на проф. Снежина Танковска. В Академията ни научиха как да играем органично, да създаваме ситуацията в момента. Учили сме психология, как би реагирал човек в различни ситуации. Учихме съвременни танцови техники, акробатика.
- Работили ли сте след завършването или в Габровският театър ще направите дебюта си в професионален театър?
- Играл съм в частен театър в София в постановката “Аутсайдер”. Текстът е авторски на режисьорката Нина Маркова. Освен това ме поканиха през лятото да участвам в спектакъла “Животът е сън”.

 Александър Андреев в ролята на Алексей Кирилов от "Бесове" – спектакъл на НАТФИЗ

- Как попаднахте в Габровския театър?
- Видях обява в интернет за кастинг за постановката “Портретът на Дориан Грей” с режисьор Веселка Кунчева. Пуснах си  CV-то и след няколко дни ме повикаха на място в Габрово. И след още няколко ми се обадиха да ми кажат, че са ме одобрили и ми предложиха щатна работа в театъра.
- Как Ви прие габровската театрална трупа?
- Много добре ме приеха, гостоприемно. Много мога да науча от по-опитните актьори и го правя.
- Какво обичате да играете - в драма или в комедия?
- Няма значение драма ли е или комедия. Важното е да е добър текстът, да ме грабва, да мога да се припозная в даден персонаж, да усетя историята му. 
- Мечтаете ли за определена роля?
- Не съм се замислял, честно казано, за определена роля. Може би ще ми допадне Хамлет. Тази роля е доста интересно предизвикателство.
- А защо точно Хамлет, май всички млади актьори искат да се превъплътят в него?
- Реално погледнато, тази роля е доста голяма хапка. Задава се един от вечните въпроси - да бъдеш или за не бъдеш. Професор ни казваше, докато се обучавахме, че Хамлет е една от творбите, която всеки един актьор трябва да прочете. Пиесата обхваща доста житейски въпроси.
- Не Ви ли блазни киното? Немалко млади актьори правят успешен дебют в българското кино, стават популярни сред публиката.
- Да, блазни ме киното. Още не съм играл в кино. Надявам се, един ден да ми се случи.
- Какво е най-важното, което Ви предстои?
- Съсредоточен съм в репетициите на “Портретът на Дориан Грей”. Надявам се да стане добър спектакъл и през януари да зарадваме публиката с постановката.
- Имате ли хоби, с какво се занимавате освен с театър?
- Обичам да тренирам. Ходя на фитнес и на плуване, карам колело. Обичам да гледам филми, да прекарвам времето със семейството ми.
- Как се чувствате в Габрово? Вие сте свикнали да живеете в столицата, където е динамично, напрегнато.
- На мен не ми беше напрегнато в София. Добре се чувствам там. Все още свиквам Габрово. Това е първият град извън София, в който живея. Чувствам се добре, спокойно в Габрово.

 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Театър

Към началото

Следвай ни