Нели Добрева - най-добър чужд играч в Италия

Топ новина! <p>Нели Добрева донесе голямо признание за българския хандбал и габровската
Нели Добрева - най-добър чужд

Нели Добрева донесе голямо признание за българския хандбал и габровската хандбална школа. Нели, която е родена в Добрич, но израстна като състезател в хандбален клуб „Бъки“, беше избрана за най-добър чуждестранен играч в италианското първен

Вотът беше направен от треньорите на 19 мъжки и 7 женски отбора, които гласуваха в организираните за втора година награди на Италианската хандбална федерация. Нели получи признанието на специалистите от Ботуша, след силните си изяви с отбора на „Ариосто“ (Ферара). Тя е водещ реализатор на „Ариосто“ и имаше основен принос за спечеленото първо място в Дивизия А2 през изминалия сезон и изкачването на тима в елита на Италия. В момента отборът от Ферара заема петото място в Дивизия А1 и се бори за място в четворката и участие в плейофите за титлата, а Нели „тегли“ тима си напред, като заема второто място сред реализаторките с 92 точни попадения в 11 мача. Оценката на хандбалните специалисти в Италия беше потвърдена и от феновете, които гласуваха на сайта handballtime.it и избраха българското момиче за най-добрия играч в първенството на Апенините на поста ляв гард.
„Много съм щастлива от тази награда. Това е едно голямо признание за мен, предвид факта, че за първа година съм в А1, след като последните четири сезона бях малко „в сянка“, в Дивизия А2. Благодаря на целия ми отбор и на всички треньори, които са гласували за мен. На хандбален клуб „Добруджа“ и моите родители, като треньори, чрез които започна моят път в хандбала, на Росица Бакърджиева - Бъки, Христо Коев и всички треньори, които работят в ХК“Бъки“, за големия им принос в изграждането ми като състезателка. Аз съм тук благодарение на тях!“, сподели Нели. Тя е в Италия вече шеста година, учи икономика и публична администрация и се състезава за отбора на Ферара, като в свободното си време води и тренировки на 12 годишните момичета от клуба. Това, което истински и липсва, обаче са двубоите с националната фланелка. Последното участие на Нели с екипа на България беше при триумфа в турнира „Челъндж трофи“ в зала „Орловец“ през 2012-та година.
„Много ми е мъчно, че в последните години нямахме възможност да участваме в квалификации при жените и мисля, че такова е усещането на всички състезателки, които играят в България и в чужбина, като мен. Ясно е, че липсата на средства ни пречи за това. Надявам се искрено нещата да се променят и да направим едно запомнящо се завръщане“, пожела си на-добрата чуждестранна хандбалистка в шампионата на Италия.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото