Най-малките джудисти с пет медала от Троян

Топ новина! <p>11 малки възпитаници на треньора Георги Колев представиха Габрово в
Най-малките джудисти с пет мед

11 малки възпитаници на треньора Георги Колев представиха Габрово в турнир за деца на възраст под 12 години, който се проведе в град Троян. Надпреварата беше за родени 2002, 2003, 2004, 2005 година и по-малки.

 
Джудо клуб „Габрово“ участва с трима състезатели в групата на 10-12-годишните. Сребърен медал в категория до 50 килограма извоюва Александър Пенков. Той изигра пет срещи, в които записа четири победи и една загуба. В категория до 42 килограма с две победи и една загуба трети се класира Владислав Георгиев. Николай Рачев пък зае пето място при 30-килограмовите.
При по-малките, родени след 2005 година, габровският клуб беше представен от 8 деца, повечето от които бяха дебютанти. С медал се окичи родената 2008 година Ивайла Тихомирова. Тя се пребори с „какичките“ за бронзовото отличие в  категория до 28 килограма. Така във второ поредно състезание талантливата възпитаничка на Георги Колев се нареди сред призьорите. При дебюта си в Сливен в началото на май Ивка участва в две категории - до 30 и +30 килограма, и спечели злато и бронз.
На третото стъпало на почетната стълбичка в Троян се качиха също Христофор Божидаров и Иван Младенов, които участваха в категория +34 килограма. Тръпката на състезанието усетиха също Цветомир Николов (до 22 килограма), Александър Иванов (до 34 килограма), Денис Божидаров (до 34 килограма), Ангел Ангелов (+34 килограма) и Драган Христов (до 38 килограма).
Изявите на състезателите от Джудо клуб „Габрово“ продължават в края на тази седмица. В сряда за Хърватия заминава група от 8 състезатели, родени 1998-2002 година, водени от треньора Георги Колев. Габровските джудисти ще се борят за медали в силен международен турнир в град Сплит. Това ще бъде четвърто участие на Джудо клуб „Габрово“ в тази надпревара. Габровският клуб на два пъти е печелил и призови места в отборното класиране - второ и трето място.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни