Национално Проучване на DevStyleR “Заплатите в #TECH Сектора – TechPay Insights 2023”

Топ новина! 10.2%-sa-Samoukite-IT-Profesionalisti
10.2% са Самоуките ИТ Професионалисти
10.2% са Самоуките ИТ Професионалисти, 84% от Тях са в Софтуерната Разработка

10.2% от попълнилите проучването “Заплатите в #TECH Сектора - TechPay Insights 2023” са “самоуки”. Това сочат данните към момента. На фона на участвалите в проучването над 3000 професионалисти от ИТ сектора, това означава повече от 317 души.

proc

84% от “самоуките” ИТ професионалисти, включили се в проучването са в областта на Софтуерната разработка. 

12% пък от “самоуките” участници са в сферата на Информационните технологии (освен разработката на софтуер), а 4% от “самоуките” ИТ професионалисти посочват отговор “Други”. 

ree

В същото проучване на въпроса “Каква най-висока завършена образователна степен имат “самоуките” ИТ професионалисти?”, 56% посочват “висше бакалавър”, като най-много са икономическите и бизнес специалности. 

23% от “самоуките” ИТ професионалисти, включили се в проучването до този момент имат средно образование, а 8% от тях посочват като образователна степен “средно-специално” като преобладават специализираните училища и завършилите техникуми. 

Едва 6 % имат диплома за “висше магистър”, а 7% посочват избират отговор “друго”.

Включете се и вие в проучването “Заплатите в #TECH сектора – TechPay Insights”.  Може да дадете своя глас анонимно. Проучването е независимо и има за цел да представи гледната точка на работещите в ИТ индустрията. Може да се включите тук.
Ако желаете да участвате с коментар по някой/някои от въпросите от проучването или да изразите мнение по темата като цяло пишете ни на editors@devstyler.io.
Ако искате да се включите в проучването, като осигурите подаръци за участниците разберете какви са условията или ако желаете да сте партньор на проучването и да сте сред първите, които ще имат достъп до актуалните данни за 2023-та година пишете ни на sales@devstyler.io.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Технологии

Към началото

Следвай ни