Мотото на карнавала е "Габрово 2020 - между изтока и запада"

Водеща! Kotkata-se-kazva-Grozdanka-i-e-ot-selo-Torbal-zhi
Котката се казва Грозданка и е от село Торбалъжи

Точно в 11:11 часа, на 11-я ден от 11-я месец бе даден стартът на петото годишно време - Карнавалното.

От този ден нататък, както в карнавалните градове на Европа, започва подготовката на карнавала, който ще се проведе на 16 май 2020 година.

Неговото мото "Габрово 2020 - между изтока и запада" обяви сценаристът и режисьорът на карнавалното шествие Иван Минчев.

За пръв път на церемонията се появи не някакъв си няколкометров макет на габровската котка, а истинска, жива котка, преоблечена като красива девойка.

Тя елегантно махаше опашка и кокетно позираше пред фотоапарати и камери. Дори танцува под звуците на оркестър "Габрово". Иван Минчев разкри, че котката се казва Грозданка и е от село Торбалъжи. Скоро тя ще бъде изпратена на конкурс за красота на Сейшелските острови.

Минчев обясни, че сценарият се пише, вече с набелязани основни картини, той ще е готов до 31 януари 2020 година. "Идеята Габрово да е между изтока и запада е всеобхватна. Ще има и виенски валсове, ще има и Горан Брегович. Ще засегнем и вечно братската Русия. Истински бразилци на живо ще танцуват самба."

Сдружението на Местни Ентусиасти Шеговито Настроени Относно Нещата Естествата Щенията и Обобщенията /СМЕШНОНЕЩО/ се възползва от веселието, настроението и медийния шум и издигна своя кандидатура за президент на Българския Футболен Съюз след оставката на Боби Михайлов и по повод 100 години организиран футбол в Габрово. И то не какъв да е, а да може икономично да разходва средствата, да има авторитет, приятен външен вид и много почитатели. И разбира се, това не може да бъде никой друг, освен - габровската черна котка Грозданка.

В нейната управленската програма се казва: козината й ще бъде истинска, а не фалшива; ще пие само вода и мляко; ще унищожи “мишките“ в българския футбол; понеже е истинска габровка, ще затегне финансовата дисциплина в БФС; ще спрат да ни обвиняват в расизъм - все пак лицето на нашия футбол пред света ще бъде Черна Котка.

Ще си позволи и една волност - да прехвърли Янтра от “В” група директно в Шампионската лига.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото