Моника Джамбонини и Николас Хеюм ще следят изборния процес и медийното отразяване

Топ новина! Na-3-april-ekspertite-sche-predstavyat-predvaritelni-danni-i-zaklyucheniya-na-preskonferentsiya
На 3 април експертите ще представят предварителни данни и заключения на пресконференция
    Представители на Службата за демократични институции и права на човека, които ще наблюдават изборите в България, посетиха вчера Областна администрация - Габрово.

 Моника Джамбонини и Николас Хеюм, дългосрочни наблюдатели,  се срещнаха с областния управител Кристина Сидорова, заместник областния управител Андрей Николов и главния секретар Веселин Радков.
    Те обсъдиха организацията и провеждането на предстоящите парламентарни избори на 2 април. В хода на разговора областният управител разясни, че процесът в Габровска област протича спокойно и без сигнали за нарушения. „Работим в синхрон с РИК и ОДМВР- Габрово, за да се предотвратят всякакви злоупотреби“, обясни заместник-областният управител. 
    Службата за демократични институции и права на човека на ОССЕ откри мисия в България на 1 март 2023 г. по покана на властите в страната. Тя се състои от основен екип от 11 експерти, базирани в София, и 14 дългосрочни наблюдатели, разположени в други части на държавата. 
    Наблюдателите ще следят процесите на изборния процес и медийното отразяване на кампанията. На 3 април експертите ще представят предварителни данни и заключения на пресконференция, а няколко месеца след изборите ще бъде публикуван и окончателният доклад.

    Службата за демократични институции и права на човека (СДИПЧ) е към Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Избори

Към началото