Момчил Неков дари евродепутатите с мартеници, изработени от читалищата в областта

Momchil-Nkov-dari-vrodputatit-s-martnitsi,-izrabotni-ot-chitalishtata-v-oblastta
Момчил Неков дари евродепутатите с мартеници, изработени от читалищата в областта

на които той изказа сърдечна благодарност. Инициативата на българския евродепутат от групата на Социалистите и демократите се повтаря вече няколко години точно на 1 март. Заседанието в Европейския парламент символично започна с пожелание за здраве и щастие, а колегите на Неков бяха възхитени от уникалната ни традиция, отбеляза самият той.

Момчил Неков дари евродепутатите с мартеници, изработени от читалищата в областта В Деня на Баба Марта - Първи март, евродепутатът Момчил Неков поднесе на всички свои колеги в Европарламента автентични български мартеници, специално изработени за тях от читалищни дейци в Габрово, на които той изказа
сърдечна благодарност. Инициативата на българския евродепутат от групата на Социалистите и демократите се повтаря вече няколко години точно на 1 март.
Заседанието в Европейския парламент символично започна с пожелание за здраве и щастие, а колегите на Неков бяха възхитени от уникалната ни традиция, отбеляза самият той.
В продължение на две седмици членовете на читалищата “Пробуда - 1924” - Плачковци, “Климент Охридски - 1899” - Сенник, “Христо Ботев - 1923” - Драгановци, “Паисий Хилендарски - 1909” - Гъбене, “Просвета - 1931” - Новаковци, “Дядо Стойно - 1927” - Поповци, “Светите братя Кирил и Методий - 2006” - Райновци, “Отец Паисий - 1931” - Стоевци, “Денчо Славов - 1900” - Ганчовец и “Извор - 1907” - Съботковци, заедно с подкрепата на РЕКИЦ Габрово, изработваха с много старание и желание, вложиха своето чувство, свързано с първия мартенски ден в традиционни мартеници, използвайки само естествени материали.
Закичването с усукани бели и червени конци е с надеждата Баба Марта да прогони Злото и покани Доброто да
възтържествува сред природата и хората. Във времето на бурна революция в информационните и комуникационни технологии, в един все по-глобализиращ се свят, българската мартеница съхранява красивото послание за дарената доброта.
Чрез багрите и красотата на изработените мартеници от сръчните ръце на българката, евродепутатите ще имат възможност да се докоснат до българското и то да остави частица в сърцата и душите.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Европейски съюз

Към началото

Следвай ни