Младшата на „Янтра 1919” удари „Литекс” с 3:1!

Топ новина! <p>Престижна победа постигна юношеският отбор на „Янтра 1919“. В среща
Младшата на „Янтра 1919” удари

Престижна победа постигна юношеският отбор на „Янтра 1919“. В среща от първия пролетен кръг на футболното първенство при младшата възраст в подзона „Велико Търново“, възпитаниците на треньора Стефан Панков се наложиха над състав

Габровските момчета изиграха силен мач и напълно заслужено се поздравиха с успех срещу лидера в групата. Тон даде Кристоф Петров, който изведе домакините напред в 8-та минута на двубоя. Нападателят на „Янтра 1919“ беше изведен добре и елиминира вратаря на гостите с техничен прехвърлящ удар. „Литекс“ възстанови равенството пет минути по-късно с попадение на Никола Гавов от пряк свободен удар, който заби топката неспасяемо в горния десен ъгъл и не остави шансове на вратаря Никола Стефанов. Преди почивката обаче габровските футболисти отново излязоха напред. Този път Кристоф Петров асистира, като застъпи хитро топката за връхлитащия зад него Георги Иванов и той за втори път опъна мрежата на „Литекс“. Това 2:1 се запази почти до края. В заключителните минути на срещата, след центриране на Николай Александров от ъглов, влезлият като резерва Христо Христов заби трети гол за „Янтра 1919“ и подпечата крайния успех на домакините с 3:1. Това беше едва второ поражение за „Литекс“ от началото на сезона, а за габровския тим 8-ма победа, която запази третото място на отбора във временното подреждане и го доближи на 5 точки от първото място.
За разлика от юношите, децата на „Янтра 1919“ не успяха да се преборят с връстниците си от Ловеч и отстъпиха с 0:4. Домакините започнаха мача прибрано, а в нападение беше оставен само Христо Цонев, който трябваше да използва всяка възможност да притеснява бранителите в „оранжево“. Момчетата от Ловеч обаче бързо се ориентираха към по-слабата лява част на габровската отбрана и след два идентични пробива, завършили с попадения на Тони Иванов, поведоха с 2:0 преди почивката.
През втората част Стефан Панков направи промени и изкара Илия Димитров напред като втори нападател, но „Литекс“ продължи да доминира и мушна още два гола. Николай Илиев покачи на 0:3, а Венцислав Славов в 55-та минута оформи крайното 0:4.
Стряскащ сблъсък извади от игра в самия край на първата част Иван Иванов. Полузащитникът на „Янтра 1919“ беше изблъскан на скорост и се удари в страничната ограда и бетонния й постамент. Младокът беше откаран в болницата за снимка, която за щастие показа, че има само сериозно натъртване на бедрото, без нищо опасно.
Това беше 13-та поредна победа за отбора на „Литекс“, а за детския тим на „Янтра“ - трета загуба от началото на сезона. Габровският отбор остава на третото място във временното подреждане, но се отдалечи на 9 точки от първото място.
В следващия кръг двата отбора на „Янтра 1919“ ще гостуват на връстниците си от „Локомотив“ (Горна Оряховица). Двубоите са следващата събота - 22  март.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни