Министърът на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова: Проектът за тунел под Шипка утвърден

Средствата, които останат от „Струма“ и „Хемус“ ще отидат за
Министърът на регионалното раз
Средствата, които останат от „Струма“ и „Хемус“ ще отидат за тунела. Но това няма да стане преди 2017 г,

Проектът за тунел под Шипка е утвърден и работим по него. Това е заявила министърът на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова в Стара загора, съобщават казанлъшки медии.

По време на управлението на Орешарски беше възложено създаването на Разширен идеен проект на тунела, който да включва всички съвременни изисквания за този вид пътно съоръжение.
Според казаното от министър Павлова в Стара Загора тунелът е одобрен, което означава, че могат да се провеждат процедурите по отчуждаването на имоти. Общо за Габрово и Стара Загора те са 600, за които са пуснати уведомления до техните собственици.
„В кратки срокове трябва да се проведат отчуждителните процедури и до края на 2015 година да бъде довършен в голямата си степен обходът на Габрово, като първа фаза на тунела под Шипка. Средствата, които останат от магистралите „Струма“ и „Хемус“ ще отидат за тунела.

Но това няма да стане преди 2017 година, когато реално ще имаме освободен европейски ресурс. Ще се опитаме обаче от следващата година да започнем може би с бюджетни средства тунела и вече да търсим европейско финансиране, стига да има достатъчно спестен ресурс. Тунелът ни е приоритет“ – е заявила министър Павлова в Стара Загора, съобщава електронният сайт „Панорама Казанлък”.
Вече стана известно, че утре вицепремиерът Томислав Дончев и министрите Лиляна Павлова и Ивайло Московски ще бъдат на посещение в Габрово е ще инспектират трасето на Западния обход. Вероятно те ще съобщята още подробности за реализирането на проекта, който ще даде нов шанс в развитието на Габрово и региона.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни