Матей Казийски и Радостин Стойчев гостуват в Севлиево на 1 юли

Топ новина! Matei-Kaziiski
Матей Казийски
По покана на „Идеал Стандарт-Видима“ АД Матей Казийски и Радостин Стойчев гостуват в Севлиево

По покана на „Идеал Стандарт-Видима“ АД на 1 юли – петък, в Севлиево ще гостуват волейболните легенди Матей Казийски и Радостин Стойчев. Двамата спортисти са създатели и на волейболната академия „Стойчев-Казийски“.

В 14:00 часа на петъчния следобед именитите ни спортисти ще бъдат в севлиевската „Спортна зала „Дан Колов“, където е предвидена и открита тренировка с желаещите да се включат в нея деца. Миналата година Радостин Стойчев също гостува в Севлиево и в рамките на посещението беше изигран приятелски мач между отборите на момчетата до 12 г. на „Раковски – 1964“ в Севлиево и ВА „Стойчев – Казийски“.

Радостин Стойчев е роден на 5 септември 1969 г. в София. Неговият баща е треньорът Светослав Стойчев, който постига световна титла с младежите в Кайро (Египет) през 1991 г. Говори френски, испански, немски, руски, сръбски и италиански език. Взима участие и в националния отбор на България. Играл е в отборите на „ЦСКА“, „Миньор“, „Бенефика“ - Португалия, „Санлукар“ - Испания, в отбори на Австрия, Черна гора, Францция. Шампион на България с отбора на „Миньор“, и на Австрия с „Донаукрафт“. Бил е част от Националния отбор на България по волейбол. Своята състезателна кариера Радостин Стойчев приключва през 2001 г.

Считаният за един от най-талантливите и успели волейболисти в света Матей Казийски е роден е на 23 септември 1984 г. в София. Неговите родители също са били национални състезатели по волейбол – баща му е бил разпределител, а майка му е играла център. Матей Казийски се е състезавал за „Лукойл-Нефтохимик“ – Бургас, за „Динамо“- Москва, „Тренто“ – Италия, „Халбанк“ – Туррция, в японския „Джей Тект Стингс“, „Калцедония“ – Верона, Италия и т.н.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Волейбол

Към началото

Следвай ни