Малшанс за Тедо Кабакчиев в Германия

Топ новина! Malshans-za-Tеdo-Kabakchiеv-v-Gеrmaniia
teodor-kabakchiev.jpg
Малшанс попречи на българската звезда Теодор Кабакчиев (Екстрийм Рейсинг, КТМ) да запише втори пореден силен резултат в Световния шампионат по Супер Ендуро.

Тедо успя да направи и комфортна разлика на конкурентите си, но във втората обиколка допусна грешка в каменна секция преди на най-трудното препятствие от трасето и загуби аванса си. Падането обаче не беше единственият проблем - от удара се пръсна задния амортисьор на мотора му. Тедо все пак успя да завърши манша, но чак на 13-та позиция. В паузата преди втория финал амортисьорът беше сменен, но със стоков и това като цяло повлия негативно на представянето на Кабакчиев в остатъка от състезанието. Във втория манш той беше забавен от други пилоти след старта и остана 11-ти, а до края на 6-те минути плюс 2 обиколки успя да си проправи път само до 7-та позиция. В манш №3 Тедо взе холшота и поведе след първия завой, но бързо загуби лидерската си позиция, а в последствие потъна още назад в класирането до крайното 5-то място.

„Определено това не беше нощта, за която тренирах толкова усилено. В първата серия допуснах няколко грешки, ударът от падането доведе до пръсване на задния амортисьор на мотора, така че едва успях да стигна до финала. След това всичко беше различно. Както и да е, няма да се извинявам, ще се извлека поуки от случилото се през тази нощ и ще се върна по-силен! Благодаря на моя приятел Давиде Паганони за помощта, благодаря и на моя екип“, това написа Теодор Кабакчиев в социалните мрежи след състезанието в Риза.

Резултатът в Германия (13-7-5) донесе на Кабакчиев актив от 21 точки и той завърши на 8-ма позиция в подреждането за кръга. В генералното класиране за шампионата пилотът с номер 23 е на 4-то място със 71 точки. С победи и в трите манша в Риза, Тай Кулинс (ТМ, САЩ) взе пълен актив от 60 точки и увеличи преднината си на върха в шампионата. Американецът вече е със 112 точки, с 97 е германецът Леон Хентчел (Хускварна), който записа 3-3-2 на своя земя, а трети с 82 точки е французинът Адриен Жакон (КТМ, 2-4-4 в Риза).

Третият кръг от Световния шампионат по Супер Ендуро е след две седмици, на 18-ти януари в Ла Коруня, Испания.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Моторни

Към началото

Следвай ни