ЛИЧНА ПОЗИЦИЯ: Съвременните лидери - малък капацитет и големи зависимости

Тихомир Църов	Започнах да разбирам хората, които ми казваха, че нещата
ЛИЧНА ПОЗИЦИЯ: Съвременните ли
Тихомир Църов Започнах да разбирам хората, които ми казваха, че нещата в тази страна няма да се оправят и не си заслужава човек да гради бъдещето си тук. И последната капка оптимизъм бе се изпарила, благодарение на случващото се около Корпоративна търговс

 Всички институции се впрегнаха, сякаш да обслужат някакъв интерес и то така безогледно, че дори не си дават труда да намерят някакво що-годе приемливо обяснение за широката аудитория. Но това като че ли е по-малката грижа на институциите и лицата, които са част от процесите, свързани с банката. За повечето българи остава да чакат, за да си вземат парите, ако са вложители, или да наблюдават, без да разбират, ако са имали щастието да не се доверят на твърдението, че това е най-стабилната и сигурна банка, на която клиентите „са й скъпи“. Дори да няма удар върху спестявания, остава нещо трудно заличимо - недоверието в българските държавни институции. Вместо да генерират стабилност и сигурност, всички - като се започне от БНБ и се стигне до главна прокуратура, са уязвими в очите на хората, а всяко тяхно действие задълбочава пропастта, която е зейнала между обикновените данъкоплатци и хората, облечени с власт. Именно чрез това, което се разиграва около КТБ, думата „задкулисие“ придоби добре завършен вид. И май се видя, че то си е назначило хора на всички нива в държавата и си ги ползва по предназначение. А ние плащаме сметките, за да ги обезпечим финансово. 
От много години в България се руши държавността. И това няма как да остане ненаказано. Какво ли още трябва да се случи, какво ли още трябва да ни разтърси, за да осъзнаем, че не се живее от скандал в скандал. Безперспективно общество съществува на една територия, която сякаш е засипана с благодатта на природата и духовността. 
Новият Европейски парламент започна работа и много бързо групите на най-големите политически семейства намериха общите важни неща, които ги обединяват и по които бе постигнато съгласие. Десница, левица и либерали бяха подтикнати да търсят заедно пътища за развитието на проекта Европейски съюз, именно заради силното присъствие на евроскептици в Европейския парламент. Различията между политическите философии не са заличени, но нещо по-важно - запазване на постигнатата мечта Европейски съюз, обедини идеологическите противници. 
Малко ли опасности пред България имаме, та при нас не може да се случи такова обединение? Наводнения, човешки жертви, ниски доходи, проблеми от демографско естество... и като за капак - на път е да се разруши доверието в банковата система, едно от малкото неща, с които се изтъквахме като стабилни пред света. 
Толкова много неща, около които да се обединят лидерите на България! Но защо не се получава? Може би отговорът е малък капацитет и големи зависимости. 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни