Лена Енева: Да си общински съветник – не е достатъчно да повтаряш лозунгите от предизборните програми

Nomer-68-v-integralnata-byuletina,-preferentsiya-106
Номер 68 в интегралната бюлетина, преференция 106
Лена Енева е кандидат за ощински съветник в Габрово от листата на МК "БСП за България"

Съзнавам риска, който поемам с публично изразяване на настоящата си позиция и то в разгара на предизборната кампания за местна власт. Но пък нуждата от дебат по темата за мен е далеч по-важна от политическото снишаване. 
Години наред съм участник както в избирането на местните представители, така и съм част от избраните местни представители в колективния орган за местно самоуправление. В залата на Общински съвет Габрово катастрофираха не една и две прекрасни предизборни идеи и обещания. Едновременно с това често се вземат решения, които далеч не се ползват с достатъчна обществена подкрепа. Ние като общество не винаги анализираме защо това се случва. Общинското съветничество изисква много работа и усилия свързани с подготовката за професионално и ефективно участие в заседанията на съвета и неговите постоянни комисии. Да, усещам ироничните и гневни усмивки на хората след това мое твърдение. Но аз говоря за това което е необходимо да се прави, а не за многогодишната практиката на мълчаливо натискане на бутоните при гласуване.
Запознаване с внесените материали или подготовка на такива, проектиране на тяхната законова допустимост върху съществуващата национална и общинска нормативна база, пресмятане на финансовия ресурс необходим за реализацията на даденото решение и посочване на неговите източници, оценяване на необходимостта и ползата за развитието на общината, проучване мнението и становището на местната общност чрез публични дебати и обсъждания. Всичко това е задължителна част от работата на съветника и то в рамките на различни по своето същество теми и въпроси. И не на последно място аргументирано, убедително и синтезирано представяне на позицията в зала. Все качества и действия чиито дефицит е видим в местната ни колективна власт. Затова е нужно да избираме нашите представители не само с емоция, а с разум.

 –––––––––––
Материалът е платена публикация, публикувана във в. "100 вести" съгласно договор с Местна коялиция "БСП за България" за отразяване предизборната кампания на коалицията.

 

 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Избори

Към началото

Следвай ни