Комисията по безопасност на движението се събира заради разбития плочник пред ОББ

	Идната седмица в Община Габрово ще се събере Комисията по
Комисията по безопасност на дв
Идната седмица в Община Габрово ще се събере Комисията по безопасност на движението, която трябва да обсъди плачевното състояние на плочника пред ОББ - Габрово, съобщи вчера за „100 вести“ гл. инсп. Камен Дянков, шеф на Пътна полиция - Габрово.

За съсипаната настилка има официален сигнал от габровец, писал на електронната поща на Областната дирекция на МВР в Габрово. Комисията трябва да изясни по чие нареждане е било  разрешено паркирането там и за чия сметка ще бъде възстановяването. Дали ще последва тотална забрана колите да се качват на тротоара, ще има ли обособени зони за това и най-вече как ще се ограничи паркирането, ако се наложи такова - тези въпроси решава комисията, съставена от полицаи и общинари. 
Служителите на Пътна полиция се стараят да реагират на всички сигнали - за неправилно паркиране по тротоарите, за затрудняващ движението престой на коли, за неразрешени скорости и пр., обясни гл. инсп. Дянков. Снимките на гражданите са добро средство за противодействие на нагли водачи, но те трябва да бъдат подплатени и от свидетелски показания. 
 
Няма как полицаят да си свърши работата и да състави акт на нарушител, ако сигнализиралият за нарушението не прояви гражданска доблест и не застане като свидетел. 
Ако гафът стане в присъствието на униформения, тогава нещата са по-различни, но при изпратени снимки се налага да има и свидетелски показания.
Преди два дни до медиите бяха разпратени снимки на автомобили, паркирани на тротоара близо до паметника на Капитан дядо Никола край Шиваров мост в Габрово. Областният координатор на Гражданско движение ДНЕС Анатолий Антов питаше „Паметникът на Тотю Иванов паркинг ли е?“
„Служители на Пътна полиция реагираха, но при тяхното отиване на място два от автомобилите вече ги нямаше и те съставиха акт на собственика на трети автомобил – този, който намерили в момента, обясни шефът им. Актове получиха и неправилно паркирали по тротоарите други автомобилисти от района.
Вчера, например, дошъл сигнал от ядосан габровец, че на новия път край село Поповци, на разклона, неправилно престояват автомобили и затрудняват движението, съобщи инсп. Николай Симеонов от Пътна полиция - Габрово. „Свързваме се по най-бързия начин с жалващите се и решаваме проблема.“
По отношение на друго питане - кога най-сетне ще се асфалтира улица „Шипка“ в центъра на Габрово, по която волю-неволю минават всекидневно стотици коли, от Пътна полиция обясниха, че това трябваше да стане вчера, но силният сутрешен дъжд е попречил и че други пречки за реализацията на това намерение няма.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото