Когато си отдаден на каузите, които защитаваш, няма пречка за постигането им

Kupuvaneto-i-prodavaneto-na-glasove-e-prest-plenie
Купуването и продаването на гласове е престъпление
Д-р Анелия Толева, кандидат за общински съветник от БСП за България

– Доктор Толева, само преди няколко дни получихте престижната награда „Лекар на годината“. Какво удовлетворение носи това за един лекар?
– Медицината е дълг и начин на живот, ежедневно виждаш благодарност в очите на пациентитe, но когато признанието идва от колегите ти, това означава, че всичко, което правиш, има смисъл. Използвам възможността да благодаря на Районната колегия на Българския лекарски съюз и всички мои колеги за високата оценка.
– Работата Ви като началник на отделението по неонатология в МБАЛ „Тота Венкова“ е изключително напрегната, а Вие сте и общински съветник през последния мандат на местния парламент. Как успявахте да съчетавате тези две отговорности?
– Винаги съм била част от обществения живот на града, участвала съм във фондации, работила съм по проекти към Община Габрово, но позицията ми на общински съветник е най-високият връх в обществената ми дейност. Когато си отдаден на каузите, които защитаваш, няма пречка за постигането им.
– Виждаме, че в листите на другите партии и коалиции няма лекари. За БСП е чест да сте част от екипа с Вашата експертност, много ценна за постоянната комисия по здравеопазване и социални дейности, в която се разглеждат конкретни въпроси, проблеми и проекти от голяма полза и значимост за местната общност. Какви са очакванията Ви за работата на комисията в тази ситуация?
– Чест е за мен, че още веднъж се доверихте и издигнахте кандидатурата ми за общински съветник от листата на БСП за България. В изминалия мандат комисията успя да подпомогне и дофинансира лечението на много пациенти и двойки с репродуктивни проблеми. Взе важни решения за града, свързани с Регионалния хоспис, Комплекса за социални и здравни услуги, Центъра за независим живот. 
Удовлетворена съм от свършеното през изминалите четири години и със същата енергия, ако получа тази възможност, ще работя и следващите четири, като главната ми цел ще бъде създаване на условия на по-добър живот за задържане на младите семейства в нашия град, защото това е един от най - добрите градове за развитие на младите хора и отглеждане на децата, обезопасяване на детските площадки, подобряване на създадените социални услуги за хора в неравностойно положение.
_____________    
Материалът е платена публикация съгласно договор за отразяване предизборната кампания на МК "БСП за България" за местните избори на 29 октомври 2023.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Избори

Към началото

Следвай ни