Кметът Семов – с награда за „Рали спринт Дряново“

Топ новина! uploads/news_imgs/Атанас Божилов_940x705.jpg
Кметът Семов – с награда за „Рали спринт Дряново“

РУЖА ЛЮБЕНОВА Община Дряново е носител на Специалната награда на Българската федерация по автомобилен спорт за 2017-та година. Тя бе връчена на 5 януари т. г. на кмета на Общината инж. Мирослав Семов.

Плакетът от Българската федерация по автомобилен спорт бе връчена от президента на АСК „АРА Моторспорт“ Атанас Божилов
РУЖА ЛЮБЕНОВА
Община Дряново е носител на Специалната награда на Българската федерация по автомобилен спорт за 2017-та година. Тя бе връчена на 5 януари т. г. на кмета на Общината инж. Мирослав Семов. Наградата е за особен принос и заслуги в организирането и провеждането на кръга от Високопланинския шампионат по автомобилизъм „Рали спринт Дряново“. Тя бе връчена от президента на габровският клуб „Ара Мотор спорт“ Атанас Божилов.
Ще припомним, че първото състезание бе през октомври 2016 г. под патронажа на инж. Семов Атрактивния спортен турнир продължи и през 2017 г. с две състезания, отлично организирани и с много добър маршрут, по мнението на специалисти от Българската федерация по автомобилен спорт. Домакин бе кметът на Община Дряново Мирослав Семов, а организацията пое президента на АСК „Ара Мотор спорт“ Атанас Божилов. Дължината на скоростните етапи бе от 40,68 км, с преходи от 33,70 км и цяла дължина от 74,38 км. 56% от цялата дължина бе състезателна.
Мнението на участници и гости след състезанията в Дряново бе, че са станали свидетели на едно отлично организирано състезание с изключително интересен и с естествена трудност маршрут, съобщи вчера за „100 вести“ кметът Семов. - Вълнение, напрежение, силен вятър и възторжена публика съпровождаха състезанието.“
Използвани са две улици на града, за разлика от другите кръгове, които обикновено се провеждат на полигон. Особено вълнуващо за дряновци беше участието на техни съграждани. След това маршрутът излиза извън Дряново в посока Трявна, през няколко села и с финал в с. Царева ливада.
За спецификата на трасето и това, че то се харесва много на участниците говори и броят на участвалите състезатели – 34. За сравнение в други подобни шампионати, във Видин например, участие взели 14 души.
И през тази година Дряново стяга ново рали спринт. „Прекрасните партньорски взаимоотношения с Българската федерация по автомобилен спорт ще продължат - каза Мирослав Семов. - Благодарности за приза, пожелания за нови общи предизвикателства и много адреналин през 2018 г.!“

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Моторни

Към началото

Следвай ни