Кабакчиев покори и Индонезия

Топ новина! S-stezanieto-se-provede-na-traseto-v-Kiram-Park,-YUzhen-Borneo
Състезанието се проведе на трасето в Кирам Парк, Южен Борнео
Българската звезда в моторното хард ендуро Теодор Кабакчиев (Еконт, КТМ) завърши състезателната година по страхотен начин.

 Супер талантливият габровец демонстрира голямата си класа в още едно кътче от планетата - Индонезия.
Световният шампион за младежи по Супер Ендуро триумфира в най-сериозното състезание на архипелага - „Ънкъл Хард ендуро“, което се проведе в Кирам Парк, Южен Борнео. Надпреварата събра голяма част от водещите световни пилоти в тази разновидност на мотоциклетния спорт и включваше пролог и два състезателни дни в планинската верига Мератус в горещо и влажно време.
Това беше първо състезание за Теодор след падането в последния кръг от Световния шампионат в Испания в началото на октомври, при което той счупи кост на показалеца на дясната си ръка.
продължава на стр. 8
Въпреки принудителната пауза и сериозната конкуренция, подпомаганият от „Еконт“ български ас беше над всички на „Ънкъл Хард ендуро“. Теодор спечели пролога, а след това и двата състезателни дни и с пълен актив от 50 точки оглави крайното класиране в международния клас, което му донесе и 4000 евро от наградния фонд. Зад звездата ни останаха световният вицешампион за 2022-ра Марио Роман (Испания) и бронзовият медалист в световния шампионат Греъм Джарвис (Великобритания). Роман завърши трети в Индонезия, а британецът остана извън подиума - на четвърто място. Подгласник на Теодор в Кирам Парк стана испанецът Алфредо Гомес. Петото място зае Майкъл Уолкнър от Австрия, следван от южноафриканците Уейд Янг, Матю Грийн и Кайл Фланаган.
Така Теодор изпрати с победа поредната изключително успешна за него година. Българският ас постигна предварително начертаната си цел да влезе в Топ 5 на Световния шампионат на FIM по хард ендуро и завърши сезон 2022 на престижното четвърто място. Кабакчиев демонстрира огромно израствване, подобри с четири позиции класирането си от 2021-ва и спечели двойно повече точки - 72. Освен това записа и първите си два подиума - в Сърбия и на най-тежкото хард ендуро рали на планетата - „Red Bull Romaniacs“ в Румъния. Към тях звездата ни прибави 6-то място в Израел, 8-мо в Италия, 5-то в САЩ и 7-мо в Канада. За приноса му към издигането на авторитета на града ни Кабакчиев напълно заслужено беше удостоен и с отличието Почетен гражданин на град Габрово.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Моторни

Към началото