Кабакчиев отново безапелационен в Румъния

Топ новина! Kabakchiеv-spеchеli-tri-ot-chеtiritе-sastеzatеlni-dni
Кабакчиев спечели три от четирите състезателни дни
Габровският супер талант Теодор Кабакчиев (КТМ) записа втора поредна победа в шампионата на Румъния по хард ендуро.

Подкрепяният от „Еконт“ роден ас триумфира в Хард ендуро „Панорама“ - втори кръг от първенството на северната ни съседка. Така Тедо вече има две победи от два старта, след като преди две седмици спечели и Хард ендуро „Арсенал“ в Костещи.

Многодневното Хард ендуро „Панорама“ в Челари беше чудесна подготовка за Теодор преди първия кръг от Световния шампионат на FIM за 2023-та, който е от 17-ти до 20-ти този месец в Сърбия. Състезанието включваше четири състезателни дни - 50 километра първия ден, по 100 километра във втория и третия етап и отново 50 километра в заключителния четвърти.

Кабакчиев спечели три от четирите състезателни дни. Четвъртият в света взе аванс от минута в първия старт, прибави още четири след втория и пет след третия. В последния ден Кабакчиев финишира трети, секунди след Майкъл Уолкнър от Австрия. В крайното подреждане по време българският ас завърши с 10 минути аванс пред чеха Давид Чиприан и заелия третото място фирмен пилот на „Rieju“ Алфредо Гомес (Испания). Майкъл Уолкнър остана четвърти.

„Имахме добре подготвени, хубави, плавни пътеки, със сигурност не толкова трудни като в Световното първенство, но беше хубаво да прекарам време на мотора, а победата просто направи това изживяване по-сладко! Благодаря на „Еконт“ за подкрепата, благодаря на организаторите на „ЕnduroPANORAMA“ за такова страхотно събитие!“ каза Теодор Кабакчиев за Zona Enduro.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Моторни

Към началото

Следвай ни