Изложба „Сладки пороци & спомени” гостува на АЕК „Етър”

<p>На 24 октомври 2014 г. в Архитектурно-етнографски комплекс „Етър“ –
Изложба „Сладки пороци & споме

На 24 октомври 2014 г. в Архитектурно-етнографски комплекс „Етър“ – Габрово ще бъде открита изложбата „Сладки пороци & спомени“, организирана от Исторически музей – Горна Оряховица, с любезното съдействие на &bdq


Музейната изложба ще представи историята на захарта и сладките изкушения в Горна Оряховица, един от българските градове с многогодишни традиции в сладкарството. Събрани са десетките експонати, свързани с производственото опаковане и съхранението на продукцията на едни от първите горнооряховски производители - „Обрешков”, „Захарна фабрика”, „Орбис”, „Братя Цветкови” и др. Архивни фотографии и документи разказват за различните търговски пътеки, които местните дружества извървяват, за да достигнат до любителите на сладкото.
От своя страна юбилейната изложба на горнооряховското „Захарни заводи“ АД показва творби на съвременното изкуство от млади български артисти. Произведенията са вдъхновени и създадени от любимите на българите захарни изделия като локум, вафли, бучки захар и бонбони. Част от творбите са гигантското „Суперлукче“, мостът „Първа пушка“, направен от „Лимонови резанки“ и монети „Едно лукче ресто“.
Експозицията ще гостува в „Етър“ до края на месец януари 2015 г.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото