“На върха на пламъка” – кулинарно състезание за непрофесионалисти

Organizator-na-proyavata-e-PGT--Pencho-Semov-
Организатор на проявата е ПГТ "Пенчо Семов"
Очертава се гореща събота в центъра на Габрово, където за първи път ще се проведе кулинарното състезание за непрофесионалисти.

По темата „Регионална Габровска кухня-любима фамилна рецепта“ ще премерят сили ученици от ПГТ „Пенчо Семов” в партньорство с двама министри, двама представители на местна и държавна власт и двама директори. Техните идеи и умения „на върха на пламъка“ ще оценяват топ професионалистите в готварското изкуство - шеф Ивайло Димитров, шеф Андре Токев и Веселина Славчева. Специален гост на състезанието ще бъде г-н Васил Колев –трикратен световен шампион по барманство, поканен да презентира висшия пилотаж в барманското изкуство.

Основната идея на формата е да се популяризират възможностите за професионално обучение в ПГТ, да се представи по атрактивен начин привлекателността на  кулинарното изкуство, да се мотивират и стимулират учениците от гимназията за по-задълбочено участие в учебния процес и извънучилищните дейности, чрез интересни срещи и творчески предизвикателства.

Домакин на събитието ще бъде ресторант „Рич Тейбъл”.

Организатор на кулинарната надпревара по подразбиране е Професионална гимназия по туризъм „Пенчо Семов“ – Габрово заедно с Клуба на професионалните готвачи „Шеф Груп“ - Русе. Екипът на гимназията, по-специално преподавателите по кулинарни технологии -  Ценка Маркова, Иванка Александрова, Мария Илиева и Симона Касамакова, подготвя шест от възпитаниците си, избрани от 400 – те ученици на гимназията, заради постижения в състезания и конкурси. Учениците имат нелеката задача да подпомагат известния си партньор в екипа при приготвянето на две порции на ястие, което ще бъде представено на журито и посетителите на ресторант Рич Тейбл.

Ако сте гост на ресторант "Рич Тейбъл" в Габрово на 11 март във времето от 10:00 до 16:00 часа, ще имате удоволствието да наблюдавате работата на екипите с помощта на камера в кухнята, която ще проследява техните усилия. Ще можете да опитате от вкусотиите на кетъринг, изработен от учениците на гимназията по туризъм, а ако желаете – участвайте в търга, за да се сдобиете с ястието на победителите. Събраните средства ще са стартовият капитал за заснемане на филм, посветен на Пенчо Семов, по повод 150 години от неговото рождение.

Събитието е част от инициативите, посветени на 60-тата годишнина на Професионалната гимназия по туризъм в Габрово.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни