Екзотично сладко от ягоди, грейфрут и портокал

Препоръчана! <p>Обикновеното сладко от ягоди ще стане необичайно вкусно, с ярко
135297071_3937411_varenjeklubnika12-6929.jpg

Обикновеното сладко от ягоди ще стане необичайно вкусно, с ярко изразен вкусов нюанс и аромат на грейфрут и портокал. Приготвя се с желираща захар, която сега се намира в големите хранителни вериги

Обикновеното сладко от ягоди ще стане необичайно вкусно, с ярко изразен вкусов нюанс и аромат на грейфрут и портокал. Приготвя се с желираща захар, която сега се намира в големите хранителни вериги. Тази захар значително съкращава времето за приготвяне на сладка, като позволява заради краткото време на варене да се запазят значителна част от ценните витамини на плодовете и вашето драгоценно време.
Продукти:
ягоди узрели - 750-800 гр.
  грейфрут – 1 брой
портокал– 2  брой
 желираща захар 2:1 – 1 кг (упаковка)
 Приготвяне: Почиства се грейфрутът и портокалите, така че да остане само меката част. Тази процедура е много важна, за да не попаднат ципи и семена в сладкото.
Меката част се реже на малки късчета.
Ягодите се измиват, почисват се от листенцата, и се отцеждат в гевгир. Едрите ягоди се нарязват на 2-4 части.
Така подготвените плодове се слагат в тенджера с дебело дъно, засипват се съ желиращата захар и на слаб огън се загрява до завиране. вари се само 2-3 минути. тенджерата се маха от котлона, обира се пяната.  Горещото сладко се разлива в малки бурканчета и се затварят с винтовите капачки. Бурканчета се обръщат с капачките надолу за около 5 минути и после ги изправяте. Изчакайте сладкото да изстине и ги приберете на мястото за съхранение. Може да се съхранява при стайна температура, но когато се отвори бурканче,  за предпочитане е да се съхранява в хладилника.
     Желиращата захар 2:1 позволява да се прави сладко от 1 кг захар на 2 кг плод и да се вари не повече от 7 минути. Икономията на време е колосална в сравнение с варенето няколок часа по традиционните начини. Желиращата захар не съдържа консерванти и оцветители, а само захар, пектин, и лимонена киселина

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото