Изберете Коалиция "БСП за България"!

Водеща! Mestna-koalitsiya--BSP-za-B-lgariya----kandidati-za-kmet-i-obschinski-s-vetnitsi
Местна коалиция "БСП за България" - кандидати за кмет и общински съветници
Младост и опит, професионализъм и прагматизъм – всички за Габрово

1. Николай Косев е кандидат за кмет на Община Габрово и водач на листата. Роден в Габрово, на 37 години. Завършил е средно образование в ПТГ „Д-р Никола Василиади“, а след това „Философия“ във ВТУ “Св. св. Кирил и Методий” и „Международни икономически отношения“ в УНСС – София. От години успешно развива собствен бизнес в сферата на услугите, като подава ръка на хора от различни уязвими групи. Работил е в чужбина, но избира да се завърне в родния град. Участва и подкрепя социални и граждански каузи, свързани с Габрово. Към днешна дата управлява и първото регистрирано в общината социално предприятие. 
2. инж. Здравко Кънчев е председател на БСП - Габрово. Завършил е Математическа гимназия, а по-късно „Индустриален мениджмънт“ в Технически Университет – София. Има магистратура по „Психология“ от ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. В момента управлява собствен бизнес в сферата на металообработването. През 2019 г. завършва Българското училище за политика. 
3. Иван Калчев е роден в Габрово, завършил е Професионална техническа гимназия „Д-р Никола Василиади“, а по-късно придобива бакалавърска степен по „Маркетинг“ във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“. Магистър по „Международен бизнес и мениджмънт“ от „Стопанска академия“ Свищов. Управлява фирма за строителен надзор. 
4. Генади Цитлакидис е роден и израснал в Габрово. Целият му досегашен живот е свързан с футбола в нашия град. Голмайстор е на „Янтра Габрово“ за сезон 2004 – 2005. Завършил е НСА. Лицензиран треньор по футбол. В момента е директор „Спортни бази“ в Община Дряново. Общински съветник в Габрово мандат 2019 – 2023. Семеен с едно дете. 
5. Миглена Пройнова е родена в Габрово, завършила е Математическа гимназия, а след това „Българска и Английска филология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. Владее перфектно английски и руски език. Главен учител в Професионална гимназия по туризъм „Пенчо Семов“. Има богат опит в местното самоуправление – общински съветник и заместник-кмет на Община Габрово в мандат 2003 – 2007 г. Семейна с един син. Работи по проекти в социалната и образователна сфери. 
6. инж. Лена Енева е родена в Габрово. Магистър инженер „Топло и ядрена енергетика“ от Технически университет – София. Има специализации по „Финансов мениджмънт“ в „Стопанска академия“ Свищов и по „Информационни системи“ отново в ТУ – София. Преминала е обучения, свързани с обществената й дейност в САЩ, Франция, Португалия, Полша, Естония. Била е директор на Дирекция „Бюро по труда” Габрово. Има богат опит в местното самоуправление като общински съветник, председател на общински съвет и секретар на община Габрово.
7. Д-р Анелия Толева-Петрова е специалист педиатър в Детското отделение в болница „Д-р Тота Венкова“, началник на отделението по неонатология. Притежава магистърска степен по „Здравен мениджмънт“ и „Стопанско управление“. Има и специалност по Клинична токсикология. Вече 20 години трудовата й кариера е свързана с областната болница, като през годините е била и началник на детското отделение. Била е в управителния съвет на фондация „Сила за живот“, работи по редица проекти в сферата на социалните дейности и с деца в неравностойно положение. Семейна с едно дете.
8. инж. Първан Димитров е роден в Габрово, средно си образование завършва в СУ „Райчо Каролев“ , а след това „Комуникационна техника и технологии“ в Технически Университет - Габрово. През 2018 г. завършва обучение в Института за социална интеграция. От 2015 до 2019 г. е общински съветник, член на комисиите по „Младежта и спорта“ и „Образование, култура и вероизповедания“. Има собствен бизнес, баща на две деца. 
9. Олег Цонев е магистър по „История“ и бакалавър „Културен мениджмънт и хореография“. Председател на Областен и общински съвет на БАС – Габрово. Работил е в сферата на културата – председател на Център за художествена самодейност. В момента е хореограф на няколко танцови състава. Бил е директор на Националния музей на образованието. Семеен. 
10. Фьодор Леонтиев роден в Габрово, завършил е „Българска филология и история“ във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“. Има богат професионален опит в сферата на културата, бил е заместник-директор и директор на ЕМО „Етър“, а също така има опит в сферата на транспорта – началник автогара, директор на областна дирекция на „ИААА“. 4 мандата общински съветник.  

  


11. Мирослав Семов е роден в Габрово, средното си образование завършва в СУ „Райчо Каролев“, а след това и Университета за национално и световно стопанство в София, магистър. В момента е управител на хотелски комплекс. Професионалният му опит е в сферата на управлението на стопански обекти. Бил е регионален мениджър на голяма търговска верига. 
12. Галина Петкова е завършила Математическата гимназия в Габрово, Бакалавър по „Стопанско управление“ от Техническия университет – Габрово и магистър специалност „Одит“ от Стопанска академия Свищов. Работи в частна фирма. Семейна с две деца.
13. Севдалин Христов от двадесет години е президент на Мото клуб „Ковачите“ Габрово, моторите са негова страст и хоби. Работи в транспортна фирма. Вече 35 години е част от представителния състав на ансамбъл „Сивек“. Организира и участва в редица благотворителни каузи. Баща на две дъщери.
14. Георги Петков е роден в София. След завършване на образованието си започва професионалната си кариера в Габрово, като треньор по ръгби. През годините става заслужил майстор на спорта и печели приза за най-добър треньор на България по ръгби. Стотици ръгбисти са израснали под грижите на Петков. С неговото име се свързват най-големите успехи на габровския отбор Янтра. Семеен, баща на две дъщери.
15. Александър Маринов е роден в Дряново. Магистър по „Публична администрация“ и „Стопанско управление“. Бил е професионален спортист. Повече от 17 години е част от екипа на общинска администрация - Габрово. В момента работи в Технически университет - Габрово. Семеен с две деца. 
16. Арх. Иван Николов е роден в Севлиево, завършва УАСГ със специалност „Архитектура“. В трудовия си стаж е бил Главен архитект на Община Севлиево, заместник кмет на Община Севлиево, председател на Общински съвет Габрово 1999 – 2003, общински съветник 6 мандата. Семеен с две дъщери. 
17. Светла Колева – има средно специално образование по „Педагогика и Психология“. Завършила е семестриално специалност „Публична администрация“. В момента работи като технически сътрудник във фирма в Габрово.  
18. Валери Ангелов е представител на партия „МИР“ за община Габрово. Завършил е „Електроенергетика и електрообзавеждане“ в Технически университет Габрово. Работи по специалността в Габрово. 
19. Д-р Емануил Енев е завършил „Медицина“. От 25 години работи в сферата на финансите и маркетинга. Две години и половина е бил член на УС на Българска стопанска камара и неин главен секретар. Председател на Инициативен комитет за „Букурещките габровски възрожденци“. В обществената си дейност се занимава със социални проекти. 
20. Габриела Камбурова е завършила ПГТ „Пенчо Семов“ Габрово, а след това „Стопанско управление“ в Технически университет - Габрово. Повече от двадесет години е част от групата за автентичен фолклор към Народно читалище „Христо Ботев 1923” в село Драгановци. Работи в IT компания. 
21. Маргарита Мънчева е завършила Национална Априловска гимназия, а след това „История“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ и библиотекознание в София. Работила е в Исторически музей – Габрово, ЕМО „Етър“, Регионална библиотека „Априлов Палаузов“. От 15 години се занимава с обществена и благотворителна дейност. Член е на ЖБД „Майчина грижа“ и сдружение „Памет габровска“. Майка на три деца. 
22. Иван Димиев е икономист по образование. Завършил е Стопанска академия Свищов. Трудовият му стаж е преминал през фирма "Цератицит" като организатор производство и началник планов отдел, в Общински комитет на БКП и в системата на данъчната администрация, Женен с двама сина. 
23. Коьо Коев е кандидат за кмет на Яворец. Най-дългогодишният кмет в община Габрово, който всеотдайно работи за доброто на жителите на село Яворец. Семеен, с две деца. 
24. Нели Димитрова е кандидат за кмет на село Драгановци. Има икономическо образование от техникум по икономика „Рачо Стоянов“ Дряново. Работи в Детска градина „Мики Маус“ – база Враниловци. 
25. Анелия Илиева е кандидат за кмет на с. Гергини. Завършила е Публична администрация в Технически университет – Габрово, магистър по Социална сигурност от Национален военен университет „Васил Левски“ Велико Търново. Работила е като приемен родител към отдел „Закрила на детето“ – гр. Габрово, медиатор в ПГМТ с. Градница, помощник-възпитател в ЦНСТ за деца без увреждане в гр. Севлиево. Семейна с 4 деца
26. Таня Тодорова завършила е Техникум по енергетика в град Белене. В момента работи в текстилния бранш. Майка на една дъщеря. 
27. Георги Колев е кандидат за кмет на село Жълтеш. Завършил е Техникум по текстил в Габрово. От 12 години е земеделски производител. Обича родното си село и знае как да го направи по-добро място за живот. 

 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Избори

Към началото

Следвай ни